Ξεκινούν τουριστικές επενδύσεις 110 εκατ.

Ξεκινούν τουριστικές επενδύσεις 110 εκατ.

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιο κοντά στην αφετηρία βρίσκονται τουριστικές επενδύσεις ύψους 110 εκατ. ευρώ, μετά την έκδοση δύο σημαντικών αποφάσεων. Ειδικότερα, με το Προεδρικό Διάταγμα που συνυπογράφουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου εγκρίνεται η πολεοδομική μελέτη β΄ κατοικίας σε έκταση 131,6 στρεμμάτων στην περιοχή Κάνιστρο της κοινότητας Παλιουρίου του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Με την εν λόγω απόφαση καθορίζονται, μεταξύ άλλων, οι οικοδομήσιμοι χώροι, οι οδοί, οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, οι κοινόχρηστοι χώροι και οι χώροι πρασίνου, τουρισμού και αναψυχής, όπως και το είδος των χρήσεων που θα διαθέτει η επένδυση της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ. Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος, το έργο, που θα υλοποιήσει η εταιρεία Mare Village, θα διαθέτει χρήσεις αμιγώς κατοικίας και τουρισμού – αναψυχής (συνεδριακά κέντρα, εμπορικά καταστήματα, τουριστικά καταλύματα κτλ.), με τα σχέδια των επενδυτών να περιλαμβάνουν τη δημιουργία οικισμού 410 ατόμων. Ο οικισμός θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το ξενοδοχείο Miraggio Thermal Spa Resort 640 κλινών και τη μαρίνα 80 θέσεων, που έχει υλοποιήσει σε παρακείμενη έκταση η συγγενής της Mare Village εταιρεία Med Sea Health. Σημειώνεται ότι η Mare Village, που ήταν αρχικά ρωσικών συμφερόντων, έχει περάσει στον έλεγχο βουλγαρικής εταιρείας. Τα επόμενα βήματα της επένδυσης περιλαμβάνουν τη δημιουργία και έγκριση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ώστε οι επενδυτές να είναι σε θέση να προχωρήσουν στην έκδοση άδειας δόμησης.

Το έτερο έργο που εμφανίζει πρόοδο, σε επίπεδο εξασφάλισης των απαιτούμενων εγκρίσεων, αφορά τη στρατηγική τουριστική επένδυση «The Mykonos Project» της κοινοπραξίας AGC Equity Partners στην περιοχή «Καραπέτης» της Ανω Μεράς Μυκόνου, προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ. Το Ε΄ τμήμα του ΣτΕ γνωμοδότησε θετικά επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ), με την ανάπτυξη να προβλέπει συγκρότημα 95 ιδιωτικών πολυτελών κατοικιών σε οικόπεδο 60,32 στρεμμάτων, ακριβώς επάνω από την παραλία Καραπέτης, η οποία βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου που χωρίζει τις παραλίες Ελιά και Καλό Λιβάδι νότια της Ανω Μεράς. Το συγκρότημα θα αναπτυχθεί ως ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, δυναμικότητας 192 κλινών με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης, κέντρου ευεξίας (spa), πολυχώρο εκδηλώσεων και καταστήματα. Προ του παράκτιου μετώπου του ακινήτου προτείνεται η χωροθέτηση καταφυγίου τουριστικών σκαφών.

Το έργο που θα υλοποιήσει η εταιρεία Blue Iris, θα δημιουργήσει 170 εποχικές και 30 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία και 400 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή.

«Η απόφαση αυτή, από την οποία προκύπτει ότι ενθαρρύνονται οι οργανωμένες τουριστικές αναπτύξεις μέσω της διαδικασίας των στρατηγικών επενδύσεων – ΕΣΧΑΣΕ, σηματοδοτεί ένα ελκυστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη στη χώρα στρατηγικών επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας και τη δημιουργία τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και τη χωροταξία», ανέφερε χθες σε ανακοίνωση το υπουργείο Ανάπτυξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή