Η Nestlé Ελλάς στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Η Nestlé Ελλάς στη μάχη κατά του κορωνοϊού

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία σειρά δράσεων που αναπτύσσονται σε διαφορετικά πεδία, η Nestlé Ελλάς δηλώνει παρούσα από τη πρώτη στιγμή στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση. Με αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία, η εταιρεία θέλησε να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία της νόσου Covid-19, δείχνοντας εμπράκτως τη στήριξή της στην εθνική προσπάθεια.

Με σημαντικότερο γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας, προχώρησε σε δωρεά για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη – πρόκειται για νοσοκομείο αναφοράς – σε σύμπνοια με το Υπουργείο Υγείας. Η δωρεά καλύπτει έκτακτο πρόσθετο νοσοκομειακό εξοπλισμό: φορεία βαρέως πασχόντων ασθενών, καρδιογράφους, καπνογράφο, μόνιτορ βραχείας νοσηλείας και παρακολούθησης ασθενών, μόνιτορ μεταφοράς βαρέως πάσχοντος ασθενούς, εξεταστικά κρεβάτια για τα ιατρεία, υπολογιστές, εξοπλισμό για υπέρηχους καθώς και μηχανήματα καθαρισμού αέρα από μολυσματικά αερομεταφερόμενα μικροσωματίδια.

Ακόμη, στο πλαίσιο στήριξης της δημόσιας υγείας, δωρεά ύψους €30.000 διατέθηκε για την κάλυψη έκτακτων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το συνολικό ποσό προήλθε από την εθελοντική συνεισφορά των εργαζομένων και τον διπλασιασμό του από την εταιρεία.

Η Nestlé Ελλάς στη μάχη κατά του κορωνοϊού-1

Η εταιρεία, ανταποκρινόμενη θετικά στο κάλεσμα του κράτους, προχώρησε σε περαιτέρω δράσεις όπως η προσφορά προϊόντων για την στήριξη ευάλωτων ομάδων αλλά και ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Πιο συγκεκριμένα, παρείχε τρόφιμα και ροφήματα στο Δήμο Αθηναίων προς ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» το οποίο υποστηρίζει χιλιάδες συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Επίσης, προχώρησε σε παροχή προϊόντων στο προσωπικό του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Συνολικά, όλη αυτή την κρίσιμη περίοδο η Nestlé Ελλάς έχει προσφέρει προϊόντα όλων των κατηγοριών της ώστε να καλύψει με την παροχή βασικών αγαθών τις αυξημένες ανάγκες οργανισμών που έχουν στην ευθύνη τους τη φροντίδα συνανθρώπων μας.

Τέλος, η Nestlé Ελλάς μεριμνά και για τα αδέσποτα ζώα στη πρωτοφανή αυτή συγκυρία προσφέροντας 60.000 γεύματα από την PURINA.

Ο κ. Νίκος Εμμανουηλίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς η οποία ιδρύθηκε το 1973 στη χώρα μας αποτελώντας το “σπιτικό” για πολλά αγαπημένα προϊόντα στην Ελλάδα δήλωσε σχετικά: «Με αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία, η Nestlé συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί είναι πρωτόγνωρες για όλους και απαιτούν υποστήριξη, φροντίδα, συνεργασία και εφαρμογή των μέτρων και των οδηγιών που δίνουν οι ειδικοί ώστε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή