Δράσεις της Mastercard εν μέσω της πανδημίας

Δράσεις της Mastercard εν μέσω της πανδημίας

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, αναφέρεται στις αλλαγές που έχει επιφέρει η πανδημία στις συναλλαγές των καταναλωτών αλλά και στις δράσεις της Mastercard για την υποστήριξη της κοινωνίας εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης.

Στο κομμάτι της καθημερινότητας, παρατηρείται αναγκαστικά μεγάλη στροφή των καταναλωτών στο ψηφιακό περιβάλλον για τις αγορές τους, καθώς μία απλή ασχολία ρουτίνας, όπως τα καθημερινά ψώνια για το σπίτι, έχει μετατραπεί σε μια προσεκτικά σχεδιασμένη διαδικασία για κάθε άνθρωπο. Στη νέα πραγματικότητα, οι καταναλωτές στρέφονται ακόμη περισσότερο προς τους ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμής έναντι των μετρητών. Δική μας προτεραιότητα είναι να παρέχουμε τη δυνατότητα αλλά και την απαραίτητη εκπαίδευση προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους με γρήγορο, απλό και κυρίως ασφαλή τρόπο.

Με αυτόν τον στόχο, η Mastercard συνεργάστηκε με τα μέλη της από την πρώτη ημέρα, και διασφάλισε την αύξηση του ορίου ανέπαφων συναλλαγών από τα €25 στα €50 στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες 31 χώρες στην Ευρώπη. Έτσι, ο αναμφισβήτητα βέλτιστος τρόπος συναλλαγής, η ανέπαφη συναλλαγή, επεκτάθηκε και κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος των αγορών μας, με αποτέλεσμα να διευκολύνονται ακόμα περισσότεροι καταναλωτές στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα, προχωρήσαμε στη δημιουργία μιας νέας εκπαιδευτικής καμπάνιας για να μοιραστούμε όλα όσα πρέπει οι καταναλωτές να γνωρίζουν για συναλλαγές με ασφάλεια στο ηλεκτρονικό περιβάλλον, αλλά και συμβουλές για εύκολες και ασφαλείς ανέπαφες συναλλαγές στο φυσικό κατάστημα.

Όσον αφορά στις δράσεις μας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το Chan Zucherberg Initiative, τον Wellcome και άλλους οργανισμούς, ανακοινώσαμε πρόσφατα την πρωτοβουλία COVID-19 Therapeutics Accelarator για τη χρηματοδότηση κλινικών μελετών με στόχο την εύρεση και ανάπτυξη θεραπειών καταπολέμησης της επιδημίας. Οι πρώτες επιχορηγήσεις, συνολικής αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων, θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση κλινικών μελετών, με στόχο τη διερεύνηση παλιών φαρμάκων και την ανεύρεση νέων θεραπειών κατά του COVID-19.

Παγκοσμίως, συνεργαζόμαστε με οργανισμούς και φορείς για να παρέχουμε υποστήριξη στις προσπάθειες αποκατάστασης από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Στη χώρα μας, μέσα από την κοινή μας δράση με τη Speedex, επιλέξαμε να προσφέρουμε βοήθεια και υποστήριξη στο νέο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, μία νέα δομή – πρότυπο, έτσι ώστε συνάνθρωποί μας σε ανάγκη, να έχουν τώρα, αλλά και στο μέλλον, όλα όσα χρειάζονται για να είναι η καθημερινότητά τους πιο εύκολη και η κοινωνική τους επανένταξη εφικτή.

Ένας άλλος τομέας που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και υποστήριξης είναι οι μικρές επιχειρήσεις, η ατμομηχανή της οικονομίας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παντού. Για αυτό, διαθέτουμε τους πόρους μας στην υποστήριξη αυτών των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο. Και όταν λέμε τους πόρους μας εννοούμε, εκτός από τα προϊόντα μας, τις υπηρεσίες, τις συνεργασίες, τις λύσεις μας για τις πληρωμές και την ασφάλειά τους, και κεφάλαια προερχόμενα από το Mastercard Impact Fund, που ιδρύσαμε για τέτοιους σκοπούς το 2018.

Τέλος, αυτή η πανδημία, εκτός από τις γνωστές επιπλοκές στη δημόσια υγεία και την ανάπτυξη της οικονομίας, δυστυχώς ενέχει και σημαντικούς κινδύνους στον κυβερνοχώρο. Έχουμε ήδη λάβει μία σειρά από μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουμε την αντοχή του οικοσυστήματος και να βοηθήσουμε τις κυβερνήσεις, τους πελάτες μας αλλά και τους καταναλωτές να ανταπεξέλθουν. Δίνουμε πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες αιχμής, σε υπηρεσίες όπως οι Threat Scan, RiskRecon, and Decision Intelligence αλλά και συμβουλευτικές υπηρεσίες έτσι ώστε να βοηθήσουμε τους συνεργάτες μας να περιορίσουν ή και να εξαλείψουν αυτόν τον κίνδυνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή