Πακέτο 750 εκατ. από Eurobank για ξενοδοχεία

Πακέτο 750 εκατ. από Eurobank για ξενοδοχεία

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Eurobank προχωράει στο «πάγωμα» των δόσεων κεφαλαίου για φέτος και για ολόκληρη την επόμενη χρονιά, δηλαδή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2021, για δάνεια ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που ήταν ενήμερα την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Παράλληλα θα χορηγεί άμεσα ρευστότητα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σε κεφάλαια κίνησης για τις συνολικές ανάγκες του 2020, αξιοποιώντας και τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη και την ενίσχυση της ρευστότητας που ήδη εφαρμόζονται ή πρόκειται να εφαρμοστούν. Ακόμα παρέχει στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ήδη από φέτος, τα κεφάλαια κίνησης που απαιτούνται για την επανεκκίνηση και της επόμενης τουριστικής περιόδου του 2021, ενώ συνεχίζει τη χρηματοδότηση εγκεκριμένων επενδύσεων στον κλάδο των ξενοδοχείων, ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, θα προσφέρει σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις αποκλειστικά προνομιακή τιμολόγηση στο πρόγραμμα «CoVid-Shield», το πρώτο ολοκληρωμένο σχήμα πιστοποίησης για την κατάλληλη εφαρμογή μέτρων ανάσχεσης της διασποράς του κορωνοϊού, σε συνεργασία με τον οργανισμό πιστοποίησης ΤÜV Austria.

Η Eurobank σημειώνει πως «βοηθά έτσι τις επιχειρήσεις να διαχειριστούν ευκολότερα τα καινούργια κόστη προσαρμογής στις νέες συνθήκες και να αποκτήσουν σε προσιτή τιμή τη σημαία πιστοποίησης την οποία, φέτος, θα αναζητούν οι τουρίστες κατά την έρευνα αγοράς για τις διακοπές τους στη χώρα μας». Οι νέες πρωτοβουλίες συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 200 εκατ. ευρώ για τη διετή αναστολή δόσεων κεφαλαίου, 250 εκατ. ευρώ για την παροχή άμεσης ρευστότητας σε κεφάλαια κίνησης και 300 εκατ. ευρώ για νέες επενδύσεις, αφορούν στήριξη επιχειρήσεων κάθε μεγέθους από το χαρτοφυλάκιο ενήμερων ξενοδοχειακών δανείων της τράπεζας. Στόχος της τράπεζας είναι, σύμφωνα με τη διοίκησή της, «να συμβάλει με κάθε διαθέσιμο μέσο, ώστε οι πελάτες της να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες και η Ελλάδα να κερδίσει το φετινό στοίχημα, να αναδειχθεί ασφαλής προορισμός για το 2020, θέτοντας τις βάσεις μιας δυναμικής και διατηρήσιμης ανάκαμψης σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα».

Το πακέτο των 750 εκατ. παρουσίασαν την Τρίτη σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, ο αναπληρωτής διευθύνων Κωνσταντίνος Βασιλείου και ο γενικός διευθυντής λιανικής τραπεζικής Ιάκωβος Γιαννακλής, στην οποία συμμετείχαν και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας Γιώργος Ζανιάς και ο αναπληρωτής διευθύνων Σταύρος Ιωάννου. Ο Φωκίων Καραβίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Eurobank θέτει ως απόλυτη επιχειρηματική προτεραιότητα να πρωταγωνιστήσει στη στήριξη των επιχειρήσεων και στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Η στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου των ξενοδοχείων –όλων των ξενοδοχείων, μεγάλων, μεσαίων και μικρών– είναι κρίσιμη για τη χώρα και την προοπτική της οικονομίας». Χαρακτήρισε δε την Eurobank και «τράπεζα του ελληνικού τουρισμού, όχι μόνον για τις ηλιόλουστες μέρες αλλά και στα δύσκολα». Ο αναπληρωτής διευθύνων και επικεφαλής Group Corporate & Investment Banking Κωνσταντίνος Βασιλείου σημείωσε πως η τράπεζα «στηρίζει διαχρονικά, στην πράξη, την ελληνική τουριστική βιομηχανία και τις συνεπείς επιχειρήσεις που άντεξαν την πολυετή κρίση στην Ελλάδα και θα ξεπεράσουν και αυτή την πρωτοφανή δοκιμασία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή