Στο ηλεκτρονικό εμπόριο δίνει έμφαση ο όμιλος Φουρλή

Στο ηλεκτρονικό εμπόριο δίνει έμφαση ο όμιλος Φουρλή

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτάχυνση των επενδύσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο και επιβράδυνση των κινήσεων που αφορούν τη λειτουργία της εταιρείας ακινήτων φέρνει η COVID-19 για τον όμιλο Φουρλή. Μέσα στο 2020, εξάλλου, ο όμιλος θα εγκαινιάσει τα δύο πρώτα μικρά ΙΚΕΑ, το πρώτο στη Βάρνα της Βουλγαρίας και το δεύτερο στο κέντρο του Πειραιά. Τα παραπάνω αναφέρθηκαν χθες από τη διοίκηση του ομίλου κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα α΄ τριμήνου.

Η διοίκηση εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξη για το υπόλοιπο της χρονιάς, καθώς εκτιμά ότι θα υπάρχει μια μετατόπιση των δαπανών των καταναλωτών σε είδη σπιτιού και αθλητικά είδη από τις δαπάνες για ταξίδια και διασκέδαση εκτός σπιτιού. Συγχρόνως, η εταιρεία αναμένει διεύρυνση του μεριδίου αγοράς, με την προοπτική ότι οι οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης θα ασκήσουν πιέσεις στους ανταγωνιστές της.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Φουρλή, Απόστολος Πεταλάς, οι επενδυτικές δαπάνες θα διαμορφωθούν για το τρέχον έτος σε περίπου 18 εκατ. ευρώ, εστιασμένες σε μεγάλο βαθμό και στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Τον Μάρτιο τέθηκε σε λειτουργία το ηλεκτρονικό κατάστημα The Athlete’s Foot στην Ελλάδα, τον Απρίλιο λειτούργησε στην Κύπρο, πριν από τρεις ημέρες ξεκίνησε η λειτουργία του στην Τουρκία, ενώ έως τις 15 Ιουνίου αναμένεται να λειτουργήσουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα της Intersport σε Ρουμανία και Βουλγαρία.

Επιπλέον, ο όμιλος προχωρεί στην επέκταση κατά 3.000 τ.μ. του κέντρου logistics, ανάγκη που διαμορφώθηκε από την άνοδο των ηλεκτρονικών πωλήσεων στη διάρκεια του lockdown, έργο το οποίο θα είναι έτοιμο στα τέλη Ιουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηλεκτρονικές πωλήσεις στα αθλητικά είδη ήταν 1,3 φορά πάνω το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου σε σύγκριση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2019, τον Μάρτιο ήταν 2,8 φορές πάνω, τον Απρίλιο ήταν 7,2 φορές πάνω και τον Μάιο είναι τριπλάσιες σε σχέση με πέρυσι. Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις του ΙΚΕΑ ήταν 2,5 φορές πάνω τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον περυσινό Απρίλιο, αποφέροντας μάλιστα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους σε σχέση με το φυσικό κατάστημα.

Επενδύσεις, ωστόσο, θα γίνουν και σε φυσικά καταστήματα. Ηδη, πριν από δύο εβδομάδες ξεκίνησε να λειτουργεί το κατάστημα αθλητικών ειδών Intersport (περιλαμβάνει και το σήμα The Athlete’s Foot) στην οδό Ερμού, τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει να λειτουργεί το πρώτο μικρό IKEA 8.000 τ.μ. στη Βάρνα της Βουλγαρίας, ενώ τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η λειτουργία του πρώτου ΙΚΕΑ πόλης, 2.000 τ.μ., στο κέντρο του Πειραιά.  Το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου για το 2020 περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία τριών νέων καταστημάτων Intersport στη Ρουμανία.

Ανοδος πωλήσεων κατεγράφη και στα φυσικά καταστήματα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Στα καταστήματα ΙΚΕΑ καταγράφεται αύξηση 15% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ενώ στα καταστήματα αθλητικών ειδών η αύξηση είναι 25%. Προς τα τέλη του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της Trade Estates, η Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) του ομίλου Φουρλή, με τον κ. Πεταλά να επισημαίνει ότι λόγω του κορωνοϊού υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις. «Πρόκειται για μια μεγάλη ιδέα στην οποία ακόμη πιστεύουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή