ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδυτικό πλάνο 20 εκατ. υλοποιεί η εταιρεία Ηπειρος

ependytiko-plano-20-ekat-ylopoiei-i-etaireia-ipeiros-2379277

Παρά την πανδημία του κορωνοϊού, η εταιρεία Ηπειρος προχωράει κανονικά στην υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου ύψους 20 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος εξελίσσονται κανονικά οι επενδύσεις τόσο στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Αρτα, όσο και σε αυτό της Ελασσόνας (το οποίο περιήλθε στην Ηπειρος ΑΕΒΕ μετά τη σχετική συμφωνία με τη ΔΕΛΤΑ για την παραγωγή κίτρινων τυριών).

Ο στόχος είναι και τα δύο εργοστάσια να είναι πλήρως λειτουργικά μέχρι το τέλος του χρόνου: το μεν της Αρτας με νέες γραμμές παραγωγής και συσκευασίας, το δε της Ελασσόνας με εντελώς ανανεωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό. Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε σε αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της κατά 10%, με τις συνολικές θέσεις εργασίας να φτάνουν τις 280. Το προσωπικό αυτό προορίζεται να στελεχώσει τις νέες γραμμές παραγωγής και συσκευασίας, αλλά και να καλύψει την αυξημένη ζήτηση που συνεχίζεται από τις αγορές του εξωτερικού.

Ειδικά όσον αφορά τις εξαγωγές, αποτελούν και φέτος τον σημαντικότερο μοχλό ανάπτυξης της Ηπειρος ΑΕΒΕ, με ετήσιο στόχο αύξησης 20%, ο οποίος κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους έχει επιτευχθεί πλήρως. Επισημαίνεται, επίσης, ότι από τις αρχές του 2020 μέχρι σήμερα, η εισκόμιση γάλακτος για τις παραγωγικές ανάγκες της εταιρείας παρουσιάζεται αυξημένη κατά 25%.