Μέρισμα 0,03 ευρώ/μετοχή από την ElvalHalcor

Μέρισμα 0,03 ευρώ/μετοχή από την ElvalHalcor

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διανομή μερίσματος 0,03 ευρώ ανά μετοχή ενέκριναν χθες οι μέτοχοι της ElvalHalcor. Παράλληλα ενέκριναν τη διανομή μπόνους που θα λάβουν περίπου 60 στελέχη της επιχείρησης ύψους 900.000 ευρώ. Η διανομή του μερίσματος, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, θα ξεκινήσει στις 5 Ιουνίου, ενώ ως ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η 1η Ιουνίου 2020.

Στο μεταξύ ορίσθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης. Νέα μέλη ορίσθηκαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Τσακλόγου και ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Σπύρος Κοκόλης. Ο πρώτος αντικαθιστά τον απερχόμενο Τάκη Αθανασόπουλο και ο δεύτερος τον Πάτρικ Κρον. Η τελευταία αντικατάσταση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και στη χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων εγκρίθηκε η σχετική αλλαγή. Ο κ. Τσακλόγλου μετά την εκλογή του στο Δ.Σ. της εταιρείας, ορίσθηκε πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου.

Για την ElvalHalcor η εβδομάδα που διανύουμε είναι ιδιαιτέρως σημαντική και για έναν δεύτερο λόγο. Αυτή την εβδομάδα τίθεται σε λειτουργία το νέο θερμό έλαστρο στα Οινόφυτα, μια επένδυση ύψους 75 εκατ. ευρώ, η οποία θα αυξήσει τη δυναμικότητα της μονάδας παραγωγής κατά τουλάχιστον 25%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εταιρεία, μέσω της νέας επένδυσης από την οποία μέσα στην εβδομάδα θα περάσει το πρώτο φύλλο αλουμινίου, η παραγωγικότητα θα αυξηθεί από 290.000 τόνους ετησίως σε 360.000 έως 400.000 τόνους, ανάλογα με το είδος των ζητούμενων προϊόντων.

Η λειτουργία του νέου ελάστρου έγινε με καθυστέρηση δύο μηνών, λόγω της πανδημικής κρίσης. Αρχικά ήταν να λειτουργήσει τέλος Μαρτίου, αλλά η κρίση του κορωνοϊού δεν επέτρεψε την ομαλή ένταξή του στην παραγωγική διαδικασία. Ωστόσο είναι θέμα εβδομάδων αυτό να συμβεί, καθώς θα απαιτηθεί ένα διάστημα δοκιμών ελέγχου της λειτουργίας. Η επένδυση στο θερμό έλαστρο ήταν μέρος ενός επενδυτικού σχεδίου ύψους 150 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία.

Τώρα, ο εκσυγχρονισμός της παραγωγής της ElvalHalcor θα συνεχιστεί μέσω ενός διετούς επενδυτικού σχεδίου ύψους 100 εκατ. ευρώ. Το νέο σχέδιο θα φέρει ένα νέο σύστημα ψυχρής αυτή τη φορά έλασης, το οποίο θα επιτρέψει την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας σε 500.000 τόνους αλουμινίου.

Η ζήτηση προϊόντων αλουμινίου αυξάνεται διαρκώς, καθώς ολοένα και περισσότερα προϊόντα, ειδικά στον χώρο της συσκευασίας, βασίζονται στο συγκεκριμένο υλικό.

Αναφορικά με τα προϊόντα του κλάδου χαλκού, η ζήτηση για το 2020 αναμένεται να παραμείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα, γεγονός που θα βοηθήσει στη γρήγορη απορρόφηση της νεοεγκατεστημένης παραγωγικής της δυναμικότητας στον τομέα των σωλήνων χαλκού. Παράλληλα, καθώς ο χαλκός ενσωματώνει έντονα αντιμικροβιακές ιδιότητες, η εταιρεία εξετάζει την αξιοποίησή του σε πολλές εφαρμογές και εξαρτήματα καθημερινής χρήσης (και όχι μόνο), στο πλαίσιο του ελέγχου και περιορισμού της πανδημίας.

Ο όμιλος ElvalHalcor ολοκλήρωσε ακόμη τη διαδικασία μετατροπής του υποκαταστήματος Πωγωνίου Ιωαννίνων, εργοστασίου παραγωγής όλων των τύπων δισκίων κερμάτων και δακτυλίων, σε ανώνυμη εταιρεία με σκοπό την πλήρη επαναδραστηριοποίηση της μονάδας και την αναβάθμιση του εξαγωγικού προφίλ της νέας οντότητας. Επίσης, ο κλάδος χαλκού υλοποιεί σύμφωνα με το πρόγραμμα το επενδυτικό πλάνο της κοινοπραξίας στη Nedzink με σκοπό την ανάπτυξη της παραγωγής στον τομέα του τιτανιούχου ψευδαργύρου και τη στρατηγική τοποθέτηση του ομίλου στην αγορά της Ευρώπης για τα προϊόντα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή