Ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων αναζητεί η Alantra

Ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων αναζητεί η Alantra

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δραστηριότητά του στην Ελλάδα εντείνει ο ισπανικός όμιλος Alantra που έχει ως αντικείμενο την επενδυτική τραπεζική, τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα της διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η εταιρεία, που αναζητεί ευκαιρίες δραστηριοποίησης στην εγχώρια αγορά ακινήτων και τα ξενοδοχεία, βρίσκεται κοντά στην εξασφάλιση ενός νέου έργου στους συγκεκριμένους δύο κλάδους.

«Διαβλέπουμε ευκαιρίες όχι μόνο στον τομέα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά και στην αγορά ακινήτων και τον τομέα φιλοξενίας, με την Ελλάδα και την Κύπρο να αποτελούν στρατηγικούς επενδυτικούς προορισμούς για την Alantra», αναφέρει στην «Κ» ο Βασίλης Κοσμάς, εταίρος της Alantra CPA (Credit Porfolio Advisory).

Η Alantra απασχολεί στην Αθήνα 22 άτομα που συντονίζουν τις εργασίες της εταιρείας όχι μόνο σε Ελλάδα, αλλά και Κύπρο. Κατά την τελευταία διετία, στη χώρα μας, έχει συμμετάσχει ως σύμβουλος σε περισσότερα από 10 deals, τα οποία συμπεριλαμβάνουν τα δανειακά χαρτοφυλάκια Cairo και Pillar της Eurobank, Mirror της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, Mercury της Alpha Bank και Helix της Τράπεζας Κύπρου. Επιπρόσθετα, ο τομέας της επενδυτικής τραπεζικής της Alantra έχει λειτουργήσει ως σύμβουλος στη συναλλαγή για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων, αξίας 10,3 δισ. ευρώ, της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας από την Ελληνική Τράπεζα. Οπως και για την πώληση του 66% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Παγκοσμίως, η Alantra έχει λειτουργήσει ως σύμβουλος σε περισσότερες από 90 συναλλαγές συνολικής αξίας 62 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ισπανική πολυεθνική, πρόσφατα, προσέλαβε στη θέση του γενικού διευθυντή στο γραφείο της Αθήνας τον Χρήστο Στεφανίδη, ο οποίος δραστηριοποιείτο για περίπου 16 χρόνια στην PriceWaterhooseCoopers.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή