Εσοδα 125,6 εκατ. από τη Wind το ­α΄ τρίμηνο

Εσοδα 125,6 εκατ. από τη Wind το ­α΄ τρίμηνο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικό ήταν το πρώτο τρίμηνο του έτους για την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Wind. Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι σημειώθηκε αύξηση εσόδων από υπηρεσίες κατά 4,1% και προσαρμοσμένων λειτουργικών κερδών (EBITDA) κατά 1,9%. Τα έσοδα από υπηρεσίες διαμορφώθηκαν στα 125,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 32,3 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έκανε χθες λόγο για το 17ο συνεχόμενο τρίμηνο ανάπτυξης, αρχής γενομένης από το 2016. Η διοίκηση της Wind ανακοίνωσε ακόμη συνολικές επενδύσεις 20,4 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, αύξηση της κίνησης των δεδομένων στο δίκτυο κινητής κατά 66% και αύξηση των πελατών συνδέσεων και δικτύων νέας γενιάς κατά 87%.

Οι πελάτες σταθερής διαμορφώθηκαν σε 685.000, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,1% σε ετήσια βάση, ενώ αύξηση κατά 12,7% σημείωσαν και τα νοικοκυριά που λαμβάνουν υπηρεσίες σύγκλισης (σταθερή τηλεφωνία, κινητή, συνδρομητική τηλεόραση κ.ά.) και ανήλθαν σε 236.700. Ακόμη, η εταιρεία ανακοίνωσε 5.000 νέους πελάτες της συνδρομητικής τηλεόρασης Wind Vision, με τον αριθμό τους να διαμορφώνεται σε 70.300.

Στρατηγική της εταιρείας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, παραμένει η συνεχής επέκταση των δικτύων νέας γενιάς, τόσο στην κινητή (4G, 4G+) όσο και στη σταθερή (FTTx). «Παρά τις προκλήσεις που παρουσιάστηκαν από την πανδημία της COVID-19, αλλά και την εισαγωγή νέων τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας τον Φεβρουάριο, η συνολική αύξηση εσόδων από υπηρεσίες της Wind παρέμεινε ισχυρή το πρώτο τρίμηνο, καθώς οι θετικές τάσεις που αναφέρθηκαν το 2019 συνεχίστηκαν και τους πρώτους δύο μήνες του 2020», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής.

Ποιοτικές υπηρεσίες

Αναφερόμενος στην πανδημική κρίση, ο πρόεδρος της Wind σημείωσε ότι κύρια προτεραιότητά τους παραμένει η υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων της επιχείρησης, καθώς και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών επικοινωνίας στους πελάτες, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες, που το αγαθό της επικοινωνίας είναι πολύτιμο. Πάντως, το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας παραδέχθηκε ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας παραμένει αβέβαιος, ενώ η ισχυρή λειτουργική και χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας επιτρέπει στη διοίκηση να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις με δύναμη και αισιοδοξία.

Για ολόκληρο το 2019 η διοίκηση είχε ανακοινώσει έσοδα ύψους 517,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα σε ετήσια βάση κατά 4,4%, και προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ύψους 142,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 14,6%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή