ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εσοδα 125,6 εκατ. από τη Wind το ­α΄ τρίμηνο

Εσοδα 125,6 εκατ. από τη Wind το ­α΄ τρίμηνο

Θετικό ήταν το πρώτο τρίμηνο του έτους για την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Wind. Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι σημειώθηκε αύξηση εσόδων από υπηρεσίες κατά 4,1% και προσαρμοσμένων λειτουργικών κερδών (EBITDA) κατά 1,9%. Τα έσοδα από υπηρεσίες διαμορφώθηκαν στα 125,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 32,3 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έκανε χθες λόγο για το 17ο συνεχόμενο τρίμηνο ανάπτυξης, αρχής γενομένης από το 2016. Η διοίκηση της Wind ανακοίνωσε ακόμη συνολικές επενδύσεις 20,4 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, αύξηση της κίνησης των δεδομένων στο δίκτυο κινητής κατά 66% και αύξηση των πελατών συνδέσεων και δικτύων νέας γενιάς κατά 87%.

Οι πελάτες σταθερής διαμορφώθηκαν σε 685.000, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,1% σε ετήσια βάση, ενώ αύξηση κατά 12,7% σημείωσαν και τα νοικοκυριά που λαμβάνουν υπηρεσίες σύγκλισης (σταθερή τηλεφωνία, κινητή, συνδρομητική τηλεόραση κ.ά.) και ανήλθαν σε 236.700. Ακόμη, η εταιρεία ανακοίνωσε 5.000 νέους πελάτες της συνδρομητικής τηλεόρασης Wind Vision, με τον αριθμό τους να διαμορφώνεται σε 70.300.

Στρατηγική της εταιρείας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, παραμένει η συνεχής επέκταση των δικτύων νέας γενιάς, τόσο στην κινητή (4G, 4G+) όσο και στη σταθερή (FTTx). «Παρά τις προκλήσεις που παρουσιάστηκαν από την πανδημία της COVID-19, αλλά και την εισαγωγή νέων τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας τον Φεβρουάριο, η συνολική αύξηση εσόδων από υπηρεσίες της Wind παρέμεινε ισχυρή το πρώτο τρίμηνο, καθώς οι θετικές τάσεις που αναφέρθηκαν το 2019 συνεχίστηκαν και τους πρώτους δύο μήνες του 2020», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής.

Ποιοτικές υπηρεσίες

Αναφερόμενος στην πανδημική κρίση, ο πρόεδρος της Wind σημείωσε ότι κύρια προτεραιότητά τους παραμένει η υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων της επιχείρησης, καθώς και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών επικοινωνίας στους πελάτες, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες, που το αγαθό της επικοινωνίας είναι πολύτιμο. Πάντως, το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας παραδέχθηκε ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας παραμένει αβέβαιος, ενώ η ισχυρή λειτουργική και χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας επιτρέπει στη διοίκηση να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις με δύναμη και αισιοδοξία.

Για ολόκληρο το 2019 η διοίκηση είχε ανακοινώσει έσοδα ύψους 517,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα σε ετήσια βάση κατά 4,4%, και προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ύψους 142,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 14,6%.