Υψηλές επιδόσεις από τη Eurolife το 2019

Υψηλές επιδόσεις από τη Eurolife το 2019

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένα λειτουργικά κέρδη κατά 60%, στα 34,2 εκατ. ευρώ, κατέγραψε το 2019 εν σχέσει με το 2018 ο όμιλος Eurolife FFH, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 134,7 εκατ. ευρώ.

Σε τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της προηγούμενης οικονομικής χρήσης, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου επεσήμανε ότι ο όμιλος Eurolife FFH έδωσε το 2019 προτεραιότητα στην ανάπτυξη και εφαρμογή νέων ψηφιακών εργαλείων και υποδομών, καθώς και στη συνεχή αναπροσαρμογή και αναβάθμιση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών του, επενδύοντας συνολικά 2,6 εκατ. ευρώ.

Το αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών αποτυπώνεται στην αύξηση κατά 17% των εργασιών του ομίλου, με τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα να ανέρχονται στα 508 εκατ. ευρώ, ενώ το μερίδιο αγοράς διαμορφώθηκε στο 11% σε επίπεδο ομίλου, με έμφαση στις ασφάλειες ζωής, όπου το μερίδιο διαμορφώθηκε στο 19%, ενώ στο 3,4% διαμορφώθηκε το μερίδιο της εταιρείας στις γενικές ασφάλειες.

Οπως δήλωσε ο κ. Σαρρηγεωργίου, οι υψηλές επιδόσεις του ομίλου Eurolife FFH επιβεβαιώνουν το υγιές επιχειρηματικό μοντέλο ανάπτυξης που εφαρμόζει με συνέπεια και το οποίο έχει αποδώσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον βασικό μέτοχο, τον καναδικό όμιλο Fairfax, προ φόρων κέρδη 520 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 177 εκατ. είναι λειτουργικά και τα υπόλοιπα προέρχονται από επενδύσεις. Με βάση τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρήσης, το 2019 χαρακτηρίστηκε από αύξηση στο σύνολο ενεργητικού, το οποίο ανήλθε στα 3,3 δισ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια άγγιξαν τα 720 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντας τον δείκτη φερεγγυότητας στο 160% στον κλάδο ζωής και στο 150% στις γενικές ασφαλίσεις, χωρίς την ύπαρξη μεταβατικών μέτρων.

O όμιλος κατέβαλε το 2019 αποζημιώσεις ύψους 280 εκατ. ευρώ, οι οποίες αφορούσαν αθροιστικά ασφαλιστικές αποζημιώσεις ζωής και γενικών ασφαλίσεων, καθώς και πληρωμές ασφαλισμάτων λήξης και αξιών εξαγοράς ασφαλιστηρίων ζωής δημιουργίας κεφαλαίου, σε Ελλάδα και Ρουμανία. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Σαρρηγεωργίου στον μετασχηματισμό της ασφαλιστικής αγοράς μέσω της ψηφιοποίησης και στην αναβάθμιση του προσωπικού του ομίλου, που κατά το 2019 ενισχύθηκε κατά 5%, στα 415 άτομα. Tο 2020, όπως επεσήμανε ο επικεφαλής του ομίλου Eurolife, είναι μια χρονιά ανανέωσης μέσα από το λανσάρισμα της νέας εταιρικής ταυτότητας, αλλά και σημαντικών προκλήσεων λόγω των επιπτώσεων που προκαλεί η υγειονομική κρίση. Ο κ. Σαρρηγεωργίου υπήρξε επιφυλακτικός σε σχέση με την πορεία του 2020 και εκτίμησε ότι μια καθαρότερη εικόνα για την εξέλιξη των εργασιών θα υπάρξει μετά το καλοκαίρι. Η δυναμική που υπήρξε το πρώτο δίμηνο ανακόπηκε λόγω COVID-19 που έπληξε κυρίως τις πωλήσεις μέσω τραπεζικού δικτύου (bancassurance).

Οπως εξήγησε ωστόσο, οι νέες εργασίες τις τελευταίες δύο εβδομάδες δείχνουν να επανέρχονται στα προ κορωνοϊού επίπεδα, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί έξαρση ακυρώσεων παλαιότερων συμβολαίων κατά τη φετινή περίοδο. «Θεωρώ ότι ο κόσμος συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο την ανάγκη της ασφάλισης, ωστόσο η μείωση του εισοδήματος μπορεί να επηρεάσει τη δυνατότητα των νοικοκυριών να ασφαλιστούν».

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Σαρρηγεωργίου, είναι επιβεβλημένη η τήρηση της κυβερνητικής δέσμευσης για τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων, ενώ την ίδια στιγμή «η πανδημία ανέδειξε ακόμη περισσότερο την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ κράτους και ασφαλιστικών εταιρειών, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση μεγάλων κινδύνων που διατρέχουν οι Ελληνες πολίτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή