Αγορά ιδίων μετοχών και επέκταση στο εξωτερικό από ΟΠΑΠ

Αγορά ιδίων μετοχών και επέκταση στο εξωτερικό από ΟΠΑΠ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απόκτηση ιδίων μετοχών μέχρι του ποσοστού 10% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου θα προχωρήσει ο ΟΠΑΠ, με σκοπό να στηρίξει τη μετοχή.

Ηδη, η εταιρεία έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 23 Ιανουαρίου του 2002.

Παράλληλα, η διοίκηση του Οργανισμού θα ζητήσει από το σώμα των μετόχων να εγκρίνει την επέκταση του εταιρικού σκοπού του, προκειμένου να προσθέσει νέες δραστηριότητες στον κλάδο των τυχερών παχνιδιών αλλά και την ανάληψη επιχειρηματικής δράσης του ΟΠΑΠ και σε χώρες του εξωτερικού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις 19 Δεκεμβρίου 2001 ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις για την επικείμενη συγχώνευση ΟΠΑΠ και ΟΔΙΕ είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών -με τη συμμετοχή του κ. Χριστοδουλάκη, των υφυπουργών Κουράκη και Φλωρίδη, των Γενικών γραμματέων Εξαρχου και Κουσουλάκη, καθώς και των διοικήσεων του ΟΠΑΠ και του ΟΔΙΕ- αποφασίστηκε επί της αρχής να προωθηθεί η συγχώνευση των δύο Οργανισμών, το ακριβές όμως σχήμα (εξαγορά του ΟΔΙΕ από τον ΟΠΑΠ ή συγχώνευση ή λειτουργία του ΟΔΙΕ ως θυγατρική εταιρεία του ΟΠΑΠ) θα προκύψει από τη μελέτη, η οποία θα ανατεθεί σε ειδικό σύμβουλο, θυγατρική μιας έγκυρης και μεγάλης τράπεζας».

Η σχέση ανταλλαγής των νέων μετοχών με τις παλαιές, ορίστηκε ως εξής: Κάθε 1 παλαιά μετοχή της Ergoleasing αντιστοιχεί σε 0,12 νέες μετοχές, ενώ κάθε 1 παλαιά της EFG Eurobank Leasing σε 15,04 νέες μετοχές. Ετσι, στους παλαιούς μετόχους της Ergoleasing θα διανεμηθούν 1.692.000 νέες μετοχές και σε εκείνους της EFG Eurobank Leasing 3.008.000 νέοι τίτλοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT