Νέες απειλές Δ. Κουτσολιούτσου προς τη διοίκηση της Folli

Νέες απειλές Δ. Κουτσολιούτσου προς τη διοίκηση της Folli

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προκλητικές ενέργειες συνεχίζει ο βασικός μέτοχος της Folli Follie και κατηγορούμενος για σειρά σοβαρότατων αδικημάτων, που σχετίζονται με την παραποίηση των οικονομικών καταστάσεών της, Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Τον περασμένο Απρίλιο, με επιστολή του εγκαλούσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επειδή η διορισθείσα διοίκηση παραπληροφορεί την Επιτροπή και «τους μετόχους αναφορικά με την πορεία, την κατάσταση και το μέλλον της εταιρείας». Χθες, πέρασε στο στάδιο των απειλών, καθώς με επιστολή του προς τη διοίκηση διατείνεται ότι η απόφαση για εκκαθάριση του βραχίονα της εταιρείας στην Ασία θα τη «φέρει αναπότρεπτα προ των ευθυνών της».

«Το αποφασισθέν κλείσιμο του ασιατικού βραχίονα της εταιρείας θα επιφέρει τελειωτικό χτύπημα, καθώς το δίκτυο της Ασίας απευθύνεται σε ένα καταναλωτικό κοινό πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, όπου το σήμα Folli Follie απολαμβάνει τεράστια αναγνωσιμότητα που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει, και είναι το μόνο που μπορεί να οδηγήσει σε ανάκαμψη και εντέλει εξυγίανση του oμίλου, εφόσον βέβαια υπάρχει αληθινή βούληση προς αυτή την κατεύθυνση», σημειώνει ο κ. Κουτσολιούτσος.

Ωστόσο, η νέα διοίκηση της Folli Follie, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, προχωράει στην αναδιάρθρωση της ασιατικής θυγατρικής με στόχο την επιστροφή της στα κέρδη. Παρά τις… παραινέσεις του Δ. Κουτσολιούτσου, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι η Folli Follie Ασίας (FFG Sourcing) είχε σημαντική συμβολή στη διόγκωση της μαύρης τρύπας του ομίλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, που παραμένει στο στάδιο της ανάκρισης, οι εμπλεκόμενοι είχαν προχωρήσει στην πλαστογράφηση των εξτρέ της Alpha Bank τα οποία έστελναν στη θυγατρική της Ασίας και με τον τρόπο αυτόν εμφάνιζαν ότι στα ταμεία διαθέτουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Ακόμη, βάσει του πορίσματος της Alvarez & Marsal, η αξία των αποθεμάτων των θυγατρικών ήταν μόλις 33,8 εκατ. δολ. και όχι 581,6 εκατ. ευρώ που είχαν δηλωθεί για τη χρήση του 2017. Οι δε εμπορικές απαιτήσεις στην Ασία ήταν μόλις 99,1 εκατ. δολ. και όχι 718,9 εκατ. δολ., με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν καθαρά κέρδη ύψους 316,4 εκατ. δολ., αλλά ζημίες  -44,7 εκατ. δολ.

Ολα αυτά, βέβαια, δεν εμποδίζουν τον κ. Κουτσολιούτσο να κουνάει απειλητικά το χέρι προς τη νέα διοίκηση της εταιρείας, αναφέροντας ότι «πετύχατε να λάβετε από την πολιτεία ασυλία για τις πράξεις και τις αποφάσεις σας αναφορικά με τη διοίκηση της εταιρείας. Τυχόν εμμονή σας, ωστόσο, στο να διαλύσετε την ασιατική θυγατρική και να οδηγήσετε στην ανεργία περισσότερες από 1.000 οικογένειες εργαζομένων, εν γνώσει των ανωτέρω που θέτω υπόψη σας, θα ξεπερνά το όριο της “ελαφράς αμέλειας” που θέσπισε ο νομοθέτης και θα σας φέρει αναπότρεπτα προ των ευθυνών σας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή