Ο μαγικός κόσμος της Stanley Jr.

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα παιχνίδια ανέκαθεν αποτελούσαν ένα σημαντικό κομμάτι στην ζωή μας οποιαδήποτε μορφή και αν είχαν. Μέσα από αυτά μαθαίνουμε ως παιδιά να χρησιμοποιούμε τη δημιουργικότητα μας και να αναπτύσσουμε τη φαντασία μας. Ταυτόχρονα αποκτούμε δεξιότητες απόμικρή ηλικία που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την ανθεκτικότητα μας για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων. Ανάλογα με το είδος του παιχνιδιού δεν ήταν λίγες οι φορές που μαθαίναμε να συνεργαζόμαστε με κάποιους και να συναγωνιζόμαστε με κάποιους άλλους, που δοκιμάζαμε ενήλικους ρόλους, που εξασκούσαμε τις διαπραγματευτικές μας ικανότητες και εκπαιδευόμασταν πως να διαχειριζόμαστε συγκρούσεις.

Σε μια πρόσφατη αναζήτηση ηλεκτρονικά που έκανα για τα 3 παιδιά μου ήρθα σε επαφή με την νέα σειρά παιχνιδιών Stanley Jr. της Stanley Black & Decker, που είναι γνωστή παγκοσμίως για την διάθεση υψηλής ποιότητα εργαλείων. Κατά την περιήγηση μου σε ηλεκτρονικό κατάστημα εντυπωσιάστηκα γιατί ανακάλυψα ότι διαθέτουν μια διευρυμένη ποικιλία σε ξύλινες κατασκευές και εργαλεία χειρός & κήπου ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά ηλικίας από 3 ετών και άνω. Αποφάσισα λοιπόν να επιλέξω ένα πάγκο εργασίας με μια εργαλειοθήκη γεμάτη με εργαλεία για τον ένα από τους 2 γιους μου που του αρέσει από μικρός να μαστορεύει μαζί με τον πατέρα του και ένα σετ με 2 ξύλινες κατασκευές (1 αγωνιστικό αυτοκίνητο δρόμου και 1 απορριμματοφόρο) με τα απαραίτητα εργαλεία για την συναρμολόγηση τους για τον άλλο μου γιο. Για την κόρη μου επειδή της αρέσει να ασχολείται στον κήπο μαζί μου επέλεξα μια τσάπα, μια τσουγκράνα φύλλων και μια ποδιά κηπουρικής.

Ο μαγικός κόσμος της Stanley Jr.-1

Η μεγαλύτερη έκπληξη όλων μας ήταν όταν παραλάβαμε αυτά που παράγγειλα στο σπίτι. Όλοι μας μικροί μεγάλοι ανυπόμονα ξεκινήσαμε το “unboxing” που συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε σήμερα για να περιγράψουμε το άνοιγμα μιας συσκευασίας. Εγώ με τον σύζυγο μου εντυπωσιαστήκαμε με την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων ενώ τα αγόρια μας ξεκίνησαν να διαβάζουν οδηγίες για την συναρμολόγηση των παιχνιδιών και του πάγκου εργασίας και η κόρη μας έσπευσε με την τσουγκράνα της στον κήπο φορώντας την ποδιά κηπουρικής να μαζέψει τα φύλλα.  

Οι επόμενες ώρες κύλησαν με δημιουργική ενασχόληση για όλους μας. Οι 2 μάστορες του σπιτιού μας μπαμπάς και μεγάλος γιός διαβάζοντας προσεκτικά τις οδηγίες επιδόθηκαν στην συναρμολόγηση του ξύλινου πάγκου εργασίας με τοποθέτηση όλων των εργαλείων σε ειδικές θήκες και αποθήκευση της εργαλειοθήκης στο σχετικό ράφι κάνοντας σχέδια τι θα επιδιορθώσουν άμεσα στο σπίτι μαζί.

Ο μαγικός κόσμος της Stanley Jr.-2

Εγώ με το άλλο μου γιο ως βοηθός του διάβαζα δυνατά τις οδηγίες συναρμολόγησης των 2 ξύλινων κατασκευών και παρακολουθούσα ότι βήμα προς βήμα εφαρμόζαμε ότι διάβαζα μέχρι που είδαμε τις κατασκευές να παίρνουν σάρκα και οστά. Μετά αφού συμφωνήσαμε τα χρώματα ο γιος μου ξεκίνησε να βάφει το αγωνιστικό αυτοκίνητο και στο τέλος κόλλησε τα αυτοκόλλητα που υπήρχαν στην συσκευασία ενώ άρχισε να τρέχει δεξιά και αριστερά προσπαθώντας να αποφασίσει που θα το τοποθετήσει για να το δείχνει περήφανος σε φίλους του και σε επισκέπτες.

Στο τέλος της ημέρας είμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι ο καθένας για τους δικούς τους λόγους. Τα αγόρια μας μιλούσαν με περηφάνεια για τις κατασκευές τους και κάνανε σχέδια πως θα αξιοποιήσουν τα εργαλεία που είχαν στην διάθεση τους ενώ η κόρη μας η οποία είχε συγκεντρώσει τα φύλλα σε ένα σημείο του κήπου ήδη έκανε πρόγραμμα κάθε πότε πρέπει να κάνει την συγκεκριμένη εργασία μέσα στην εβδομάδα. Ταυτόχρονα ένοιωσαν ότι είχαν την αμέριστη προσοχή μας στον δικό τους κόσμο την ώρα ενασχόλησης όλων μας με την συναρμολόγηση του πάγκου εργασίας και των κατασκευών. Εμείς από την πλευρά μας απολαύσαμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας παίζοντας και δημιουργώντας ταυτόχρονα. Ταυτόχρονα  βιώσαμε προσωπικά ότι η Stanley Jr είναι μια σωστή επιλογή δημιουργικής ενασχόλησης για μικρούς και μεγάλους που μας ενέπνευσε για μελλοντικές δημιουργίες στο μέλλον. Στο τέλος της ημέρας όλοι νοιώσαμε ότι ήρθαμε πιο κοντά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή