Hλεκτροκίνηση: Συμφωνίες ΔΕΗ με επιχειρήσεις για δίκτυο σταθμών φόρτισης

Hλεκτροκίνηση: Συμφωνίες ΔΕΗ με επιχειρήσεις για δίκτυο σταθμών φόρτισης

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υπογραφή τριών MoU με τις εταιρείες «ΑΒ Βασιλόπουλος», Beat και Fraport Greece προχώρησε η ΔΕΗ, ανοίγοντας τον δρόμο για την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού που προβλέπει την τοποθέτηση πανελλαδικά 1.000 σταθμών φόρτισης στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα. Τα τρία MoU εστιάζουν στην εγκατάσταση σταθμών φόρτισης και παροχής υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης στα καταστήματα της «ΑΒ Βασιλόπουλος», στις πιάτσες ταξί και στα 14 αεροδρόμια της Fraport Greece.

Oπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, η συνεργασία με τη Fraport Greece αφορά τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας στην αναγνώριση των κατάλληλων χώρων στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία σημείων φόρτισης και εγκατάστασης ηλεκτρικών φορτιστών για τους επιβάτες και τους επαγγελματίες που σταθμεύουν τα οχήματά τους στους χώρους. Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν επίσης να εξετάσουν δυνατότητες πιθανών συνεργειών στην ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στον χώρο της ηλεκτροκίνησης και τις δυνατότητες ενός εμπορικού μοντέλου συνεργασίας. Το MoU με την «ΑΒ Βασιλόπουλος» προβλέπει τη διερεύνηση αντίστοιχης συνεργασίας στο δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, και το ΜοU με την Βeat στην εγκατάσταση σταθμών φόρτισης σε πιάτσες ταξί, στην ανάπτυξη κοινών προϊόντων και υπηρεσιών φόρτισης για τους οδηγούς ηλεκτρικών ταξί που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Beat, όπως και την αναγνώριση ενεργειών για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, που θα επιλέξουν καθαρά και φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα», τόνισε ο επικεφαλής της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης αναφερόμενος στην υπογραφή των τριών μνημονίων συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι «η ηλεκτροκίνηση αποτελεί σημαντική πρόκληση, αλλά και μεγάλη ευκαιρία για τη ΔΕΗ, για τη χώρα, για το περιβάλλον και την κοινωνία». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή