Κατασκευαστικά έργα 500 εκατ. από την ΤΕΡΝΑ

Κατασκευαστικά έργα 500 εκατ. από την ΤΕΡΝΑ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντατικοποιεί την παρουσία της σε ιδιωτικά κτιριακά έργα η ΤΕΡΝΑ Α.Ε., θυγατρική του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς αυτή την περίοδο έχει σε εξέλιξη συμβάσεις συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πρόκειται για ένα πολύτιμο κατασκευαστικό αντικείμενο για τον κατασκευαστικό βραχίονα του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ιδίως από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια ο τομέας των δημοσίων έργων εμφανίζει σωρεία δομικών προβλημάτων, από τη σταθερή ένδεια νέων μεγάλων έργων μέχρι τις υπερβολικές εκπτώσεις που συνεχίζουν να προσφέρουν έως και σήμερα ακόμα και μεγάλες εταιρείες του κλάδου.

Μία από τις σημαντικότερες νέες συμβάσεις που έχει εξασφαλίσει η ΤΕΡΝΑ αφορά το έργο ανακαίνισης – επέκτασης του εργοστασίου και κατασκευής των νέων κτιρίων της φαρμακοβιομηχανίας Boehringer Ingelheim Ελλάς A.E. στο Κορωπί. Πρόκειται για έργο 31 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσφατα η εταιρεία ανέλαβε και τις απαιτούμενες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού, καθώς και τις εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου των εγκαταστάσεων, με το συνολικό ύψος της συμπληρωματικής αυτής σύμβασης να ανέρχεται σε 4,7 εκατ. ευρώ.

Η ΤΕΡΝΑ ανέλαβε και την κατασκευή του νέου κτιρίου γραφείων που αναπτύσσει η Prodea Investments μέσω της θυγατρικής εταιρείας Ανάπτυξη Φραγκοκκλησιά Α.Ε., στην ομώνυμη περιοχή του Αμαρουσίου. Πρόκειται για κτίριο συνολικής επιφάνειας 14.000 τ.μ., εκ των οποίων οι 6.870 τ.μ. θα αφορούν την ανωδομή και οι υπόλοιπες 7.122 τ.μ. τους δύο υπόγειους ορόφους στάθμευσης οχημάτων και τους βοηθητικούς χώρους. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε περίπου 3,5 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ. Παράλληλα, η ΤΕΡΝΑ θα πραγματοποιήσει επιπλέον έργα αξίας 6,7 εκατ. ευρώ στο υπερσύγχρονο κτίριο γραφείων The Orbit, που ανέπτυξε η Noval του ομίλου Βιοχάλκο στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος των Αμπελοκήπων. Η νέα σύμβαση αφορά την εκτέλεση πρόσθετων οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών στο εννεαώροφο κτίριο γραφείων και καταστημάτων (επιφάνειας ανωδομής 17.131 τ.μ.) με έξι υπόγεια (επιφάνειας 19.435 τ.μ.). Σημειωτέον ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που έχει αναλάβει στο συγκεκριμένο κτίριο η ΤΕΡΝΑ (περιλαμβανομένων και των συμβάσεων με τους μισθωτές) ανέρχεται σε περίπου 27,1 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τα εν λόγω έργα, η ΤΕΡΝΑ υλοποιεί επίσης την ανέγερση του σύνθετου τουριστικού καταλύματος Angsana Corfu για λογαριασμό της εταιρείας KLC III Hellas Α.Ε., στην Κέρκυρα.

Στην Κύπρο

Επίσης, στην Κύπρο κατασκευάζει αυτή την περίοδο τη δεύτερη φάση του πολυτελούς συγκροτήματος της μαρίνας της Αγίας Νάπας, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή δύο πολυώροφων κτιρίων, συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών και εμπορικής ζώνης.

Συγκεκριμένα κατασκευάζονται δύο πύργοι, ύψους περίπου 115 μέτρων και συνολικής επιφάνειας 28.000 τ.μ. και 30.000 τ.μ., που θα στεγάσουν πολυτελή διαμερίσματα, συγκρότημα κατοικιών που θα αποτελείται από 29 επαύλεις συνολικής επιφάνειας περίπου 16.500 τ.μ., καθώς και εμπορικό κέντρο συνολικής έκτασης πλέον των 8.000 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της μαρίνας.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης, μαζί με την α΄ φάση, την οποία έχει ήδη παραδώσει η ΤΕΡΝΑ, ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ. Επίσης στην Κύπρο, η ΤΕΡΝΑ σε κοινοπραξία με την «Αβαξ» κατασκευάζουν το καζίνο City of Dreams Mediterranean στη Λεμεσό. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά έργα της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, καθώς η αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 550 εκατ. ευρώ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή