Jacky Chen: «Η Huawei Ελλάδος 15 χρόνια εταίρος στην ψηφιακή μετάβαση και την ανάπτυξη της χώρας»

Jacky Chen: «Η Huawei Ελλάδος 15 χρόνια εταίρος στην ψηφιακή μετάβαση και την ανάπτυξη της χώρας»

12' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

1. Το 5G αποτελεί πλέον την απόλυτη προτεραιότητα στις τηλεπικοινωνίες. Ποια είναι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στη συγκεκριμένη τεχνολογία και τι σημαίνει πρακτικά για την καθημερινότητα και την οικονομία;

Τα δίκτυα επόμενης γενιάς προσφέρουν πολλές νέες δυνατότητες και ευκαιρίες. Η ανάπτυξή τους και η λειτουργία τους, η οποία λαμβάνει χώρα ήδη σήμερα, φέρνει τη λεγόμενη «εξέλιξη». Αυτό περιλαμβάνει το Industry 4.0, τη διαχείριση έξυπνων πόλεων, έξυπνων συστημάτων μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένης της αυτοματοποιημένης και αυτόνομης οδήγησης, της ηλεκτρονικής εκμάθησης και ολόκληρου του οικοσυστήματος, συμπεριλαμβανομένων των τακτικών χρηστών του 5G. Αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά περισσότερα.

Τα δίκτυα 5G φέρνουν ψηφιοποίηση, ρομποτοποίηση και τεχνητή νοημοσύνη. Τα δίκτυα νέας γενιάς θα αναπτυχθούν σταδιακά από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου. Το Private 5G θα χρησιμοποιηθεί από εταιρείες στη βιομηχανία, την εφοδιαστική αλυσίδα  ή ακόμα και από τη ναυτιλία. Οι εταιρικές λύσεις IoT μαζί με την άφιξη του 5G θα μεταμορφώσουν σημαντικά ολόκληρο τον επιχειρηματικό τομέα.

Επομένως, η χρήση των δικτύων 5G θα είναι διευρυμένη και θα καλύπτει σχεδόν όλους τους τομείς ακόμα και τον τομέα της ψηφιακής οικονομίας. Σημαντικές αλλαγές θα επέλθουν επίσης στον τομέα της υγείας και των μετακινήσεων, καθώς το δίκτυο θα επιτρέψει την αυτόνομη οδήγηση και φυσικά όπως προανέφερα αναμένουμε μια μαζική ανάπτυξη σε θέματα Internet of Things.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας, παρατηρήθηκε η υπέρμετρη ανάγκη χρήσης των δικτύων του Internet  στην Ευρώπη και αλλού και παρόλο που δεν έχει σημειωθεί κάποια κατάρρευση  του δικτύου, το εύρος ζώνης έχει φτάσει τα όριά του σε ορισμένα μέρη. Είναι επομένως προφανές ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη για γρήγορα σύγχρονα δίκτυα με υψηλότερη μετάδοση δεδομένων. Οι αυξημένες απαιτήσεις προέρχονται από διαφορετικούς τομείς συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη. Η απομακρυσμένη εργασία και η ψηφιακή ζωή αποτελούν πλέον στοιχεία της καθημερινής ζωής. Από αυτήν την οπτική, η τρέχουσα πανδημία θα μπορούσε να επιταχύνει τη δημιουργία δικτύων πέμπτης γενιάς. Εξάλλου, το κόστος της σύνδεσης έχει μειωθεί λόγω των νέων τεχνολογιών που υποστηρίζουν τις αυξημένες απαιτήσεις σε δεδομένα σε διαφορετικούς τομείς.

Στη Huawei επενδύουμε στο  5G. Ξεκινήσαμε την έρευνα για το 5G το 2009 και έχουμε υποβάλει συνολικά 23.600 αιτήσεις στο 3GPP, διαθέτουμε 3.367 ομάδες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας 5G, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 20% του συνόλου και κατατασσόμαστε στην 1η θέση μεταξύ όλων των προμηθευτών. Από το 2009 έως το 2019, η επένδυση της Huawei σε 5G (εκτός των συσκευών 5G) ανήλθε σε 4 δις Δολ ΗΠΑ. Έχουμε δημιουργήσει εννέα πρότυπα 5G και ερευνητικά κέντρα παγκοσμίως, έχουμε περισσότερους από 500 εμπειρογνώμονες που εργάζονται σε πρότυπα και κατέχουμε θέσεις σε περισσότερους από 100 οργανισμούς τυποποίησης.

2. Τι βήματα έχει κάνει η Ελλάδα προς αυτήν την κατεύθυνση; Πώς αξιολογείτε το θεσμικό της πλαίσιο και τις υποδομές της;

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δεν κατείχε υψηλή θέση στον δείκτη ψηφιακής οικονομίας (DESI)  συγκρινόμενη με άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ανταγωνιστικότητα αλλά και οι προοπτικές ανάπτυξης και εξέλιξης μιας χώρας στη σύγχρονη εποχή εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη δυνατότητα της ταχείας προσαρμογής της στο νέο ψηφιακό περιβάλλον και στην εκμετάλλευση των ευκαιριών που δημιουργούνται σε αυτό το περιβάλλον.

Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, η βιομηχανία τροφίμων, ο τραπεζικός κλάδος και το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μερικά παραδείγματα όπου διάφορες εταιρίες ICT έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους για την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού αυτών των τομέων. Η δημοπρασία ραδιοφάσματος, η προθυμία και πρωτοβουλίες για κάλυψη απαιτήσεων δικτύου, η απλούστευση διαδικασιών, η παροχή καλύτερων Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι αναμφίβολα σημαντικές πρωτοβουλίες που θα έχουν αποτέλεσμα όχι μόνο στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και των ΤΠΕ, αλλά και στην οικονομική προοπτική της χώρας γενικότερα.

Η εξέλιξη του δικτύου από 4G σε 5G αφορά την πολιτεία στο σύνολό της. Το πλαίσιο ανάπτυξης του 5G θα οδηγήσει σε επιχειρηματική αξία και ανάπτυξη υποδομών, σε τομείς όπως του τουρισμού, της υγείας και της γεωργίας, αλλά και όχι μόνο. Αυτή θα είναι η συμβολή των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών  και ο νέος ρόλος τους στην οικονομική ανάπτυξη μετά την πανδημία.

3. Η ενισχυμένη συνδεσιμότητα, εκτός από τις ευκαιρίες, αυξάνει και τους κινδύνους για την ασφάλεια των συνδέσεων. Ορισμένες χώρες προσάπτουν στη Huawei έλλειψη διαφάνειας κατά τη δραστηριότητα και λειτουργία της. Είναι σε θέση η Huawei να εγγυηθεί την ασφάλεια των δικτύων της; Με ποιον τρόπο;

Η ανάπτυξη δικτύων ενθάρρυνε τη ροή και την ανταλλαγή πληροφοριών, παρείχε περισσότερες ευκαιρίες για καινοτομίες, μείωσε το κόστος της καινοτομίας και βοήθησε στη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας του κόσμου. Ταυτόχρονα, η κυβερνοασφάλεια έγινε μια άλλη πρόκληση στη χρήση του δικτύου. Δεν είναι το αποτέλεσμα του 5G ή κάποιου προμηθευτή, αντίθετα είναι μία μια κοινή πρόκληση που υπήρχε και η οποία θα διαρκέσει για δεκαετίες.

Τεχνικά, το 5G είναι πιο ασφαλές από τις προηγούμενες γενιές. Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι κινητές επικοινωνίες είναι ένα οικοσύστημα. Πολλοί φορείς εμπλέκονται στη ροή ενός μέρους πληροφόρησης από τον έναν καταναλωτή στον άλλο, και αυτό περιλαμβάνει συσκευές, σταθμούς βάσης, εξοπλισμό μετάδοσης, δρομολογητές, κεντρικά δίκτυα, διακομιστές και διάφορες εφαρμογές στους διακομιστές. Για να διασφαλιστεί λοιπόν η end-to-end ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η ασφάλεια των πληροφοριών θα χρειαστεί κοινή προσπάθεια όλων των παρόχων σε κάθε στάδιο.

Η Huawei είναι προμηθευτής εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών. Προσφέρουμε τις υποδομές  μέσω των οποίων διοχετεύονται τα δεδομένα, αλλά δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.Η Huawei αποκτά πρόσβαση στο δίκτυο παρόχων μόνο εάν υπάρχει πρόβλημα δικτύου το οποίο η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δεν μπορεί να επιλύσει με το προσωπικό της. Αυτό συμβαίνει σε περιβάλλον με υψηλή παρακολούθηση και υπό τον πλήρη έλεγχο του παρόχου. Άλλωστε, υπάρχουν χώρες που δεν βασίζουν την τηλεπικοινωνιακή υποδομή τους σε συστήματα της Huawei, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουν προβλήματα κυβερνοασφάλειας προς επίλυση.

Η Huawei έχει κάνει τεράστια επένδυση  στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Παρά τους αβάσιμους ισχυρισμούς ορισμένων ανθρώπων, η ασφάλεια της Huawei έχει αποδειχθεί όχι μόνο από τα 30+ χρόνια παγκόσμιας παρουσίας μας, αλλά και από την αυστηρότατες δοκιμές. Κορυφαίοι ανεξάρτητοι οργανισμοί του κλάδου, συμπεριλαμβανομένου του CCN στην Ισπανία και του Nixu στη Φινλανδία, έχουν αξιολογήσει τους σταθμούς βάσης της Huawei (μαζί με τον  κώδικά μας) σε 14 διαφορετικούς δείκτες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα προϊόντα και το λογισμικό ανοιχτού κώδικα της Huawei υπερέχουν συγκρινόμενα με αυτά των αντίστοιχων εταιρειών.

4. Αληθεύει ότι η Huawei είναι υποχρεωμένη να παραχωρεί πληροφορίες και δεδομένα στην κινεζική κυβέρνηση;

Όχι, δεν είναι αλήθεια. Κανένας νόμος στην Κίνα δεν μπορεί να επιβάλλει σε καμία επιχείρηση να παραβιάσει τους νόμους άλλων χωρών. Η νομοθεσία  της Κίνας το απαγορεύει αυστηρά. Αυτό άλλωστε έχει επιβεβαιωθεί από  την παγκοσμίου φήμης δικηγορική εταιρεία Clifford Chance στην  πλήρη ανεξάρτητη αναφορά που έχει διεξάγει για το θέμα αυτό.

Η Huawei είναι μια ιδιωτική εταιρεία που ανήκει 100% στους υπαλλήλους της. Καμία κυβερνητική υπηρεσία δεν κατέχει κανένα μέρος των μετοχών της Huawei ή ελέγχει την Huawei σε οποιαδήποτε μορφή. Οι αποφάσεις μας βασίζονται σε επιχειρηματικές ανάγκες. Οι λειτουργίες και η διοίκησή μας συμμορφώνονται με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, καθώς και τους κανονισμούς και τις διαδικασίες της εταιρείας. Όπως έχει δηλώσει άλλωστε πολλές φορές ο κ. Ren Zhengfei, ιδρυτής της εταιρείας: «Η εταιρεία δεν θα παράσχει ποτέ πληροφορίες ή δεδομένα σε καμία κυβέρνηση, καθώς πρόκειται για παράνομη ενέργεια, αντίθετη με τις εταιρικές αξίες των εταιρειών και θα θέσει σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη των πελατών μας, πράγμα που θα επιφέρει το τέλος της εταιρείας μας».

5. Ποιος είναι μέχρι σήμερα ο αντίκτυπος στη δραστηριότητα και την οικονομική θέση της Huawei από τον αποκλεισμό της εταιρείας στις ΗΠΑ;

Η Huawei αντιτίθεται κατηγορηματικά στις τροποποιήσεις που πραγματοποίησε το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ στον κανονισμό Foreign Direct Product, που στοχεύει αποκλειστικά την Huawei. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμπεριέλαβε την Huawei στην “Entity” λίστα την 16η Μαΐου 2019 χωρίς καμία τεκμηρίωση. Από την στιγμή εκείνη και παρά το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός βιομηχανικών και τεχνολογικών στοιχείων δεν ήταν πια διαθέσιμος σε εμάς, παραμείναμε απόλυτα δεσμευμένοι στη συμμόρφωση με όλους τους κανόνες και τις ρυθμίσεις που θέσπισε η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Παράλληλα, εκπληρώναμε όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις που πήγαζαν από τα συμβόλαιά μας με τους πελάτες και προμηθευτές, σφυρηλατώντας την εξέλιξή μας απέναντι σε κάθε εμπόδιο. Το 2019, σε παγκόσμιο επίπεδο, επιτύχαμε αύξηση εσόδων κατά 19,1%. Το 2020 αναμένουμε πως θα είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις. Μέχρι στιγμής στο πρώτο τρίμηνο του 2020 επιτύχαμε ρυθμούς ανάπτυξης και αναμένουμε μια λογική πορεία και για το υπόλοιπο έτος.

6. Ποια είναι η προσέγγιση της Huawei ως προς την προοπτική της παγκοσμιοποίησης και τι θα πρέπει να περιμένει κανείς, κατά τη γνώμη σας, ως κατάληξη στον λεγόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας;

Η παγκοσμιοποίηση είναι αναπόφευκτη, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ακολουθήσουμε κοινούς κανόνες και κανονισμούς και να μην αποκλείσουμε κανέναν με βάση την καταγωγή της χώρας. Οι άνθρωποι και οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι μην έχουν στεγανά. Η  Huawei έχει αποδείξει  όλες αυτές τις  δεκαετίες ότι είμαστε «ανοιχτόμυαλοι» συνδυάζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Κινεζική με τη διεθνή προσέγγιση.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Σωκράτη, του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου, για να εκφράσω την επιμονή της Huawei σε αυτόν τον παράλογο και αδικαιολόγητο εμπορικό πόλεμο: «Το μυστικό της αλλαγής είναι να επικεντρώσεις όλη την ενέργειά σου, όχι στο πως να πολεμήσεις το παλιό, αλλά στην κατασκευή του νέου». Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αναπτυχθεί. Και αυτό είναι που κάνουμε, προσβλέπουμε στο μέλλον και σε συνεργασία με τους εταίρους και τους πελάτες μας. Χτίζουμε ένα καλύτερο οικοσύστημα για όλους, όπου όλες οι εταιρείες από όλα τα έθνη, συμβάλλουν  μέσω ευγενούς άμιλλας, στην επίτευξη όλων αυτών των πλεονεκτημάτων ενός πλήρους συνδεδεμένου ευφυούς κόσμου σε περισσότερα άτομα, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

7. Η Κίνα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που αξιοποίησαν τις τηλεπικοινωνίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ωστόσο, η πρακτική της παρακολούθησης, εν γένει, εγείρει ζήτημα προσωπικών δεδομένων και προκαλεί ανάλογες αντιδράσεις. Ποια είναι η γνώμη σας;

Η υποδομή ΤΠΕ στην Κίνα έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της πανδημίας. Η ψηφιακή ευρυζωνική σύνδεση είναι το θεμέλιο που υποστηρίζει την εφαρμογή τηλεϊατρικής, την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και τη απομακρυσμένη από το γραφείο εργασία. Οι πανταχού ευρυζωνικές συνδέσεις (το 98% των χρηστών μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο μέσω FBB / 4G), η απόλυτη εμπειρία (κάλυψη 5G και ινών σε πόλεις) και τα προσιτά τέλη δεδομένων είναι τρεις βασικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις 5G + AI που έχουν βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας. Για παράδειγμα, η απομακρυσμένη συμβουλευτική σε θέματα υγείας βοήθησε τους γιατρούς να διαγνώσουν ασθενείς, με αποτελεσματικό τρόπο, ακόμα και σε απόσταση 1000 χιλιομέτρων. Οι κινεζικές επενδύσεις στον κλάδο των ΤΠΕ αυξήθηκαν κατά 13,2% κατά την περίοδο της πανδημίας και το νέο Κινέζικο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης υποδομών, που ανακοινώθηκε πριν λίγες εβδομάδες, θα επικεντρωθεί σε 7 τομείς, 4 από αυτούς σχετίζονται με τις ΤΠΕ: Big Data Center, IoT, AI και 5G. Η αναμενόμενη επένδυση θα ανέλθει στα €6 τρισεκατομμύρια περίπου, την ερχόμενη 5 ετία!

Οσον αφορά το θέμα των προσωπικών δεδομένων, σε διαφορετικές χώρες και περιοχές, λόγω διαφορετικών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και πολιτισμικών παραγόντων, οι άνθρωποι σίγουρα έχουν διαφορετικά ηθικά πρότυπα και κρίσεις ακόμη και αναφορικά με το ίδιο ζήτημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τεχνολογία και τα προϊόντα της Huawei βασίζονται σε παγκόσμια πρότυπα βιομηχανίας και συμμορφώνονται πάντα με τις ανά χώρα νομικές απαιτήσεις.

Η Huawei αντιτίθεται στην αλόγιστη χρήση των προσωπικών δεδομένων και πιστεύει ακράδαντα ότι ο GDPR είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς η Ευρώπη επιλύει ζητήματα απορρήτου των προσωπικών δεδομένων. Υποστηρίζουμε τη δημιουργία μιας πολυμερούς, δημοκρατικής, ανοιχτής και διαφανούς διεθνούς πλατφόρμας διακυβέρνησης της τεχνολογίας και την εισαγωγή ανεξάρτητων οργανισμών, για τον καθορισμό προτύπων και διαιτητικών διαφορών σε θέματα νέων τεχνολογιών και προϊόντων.  

8. Ποια είναι η παρουσία της Ηuawei στην Ελλάδα; Πώς συνδράμει την ελληνική οικονομία και ποια είναι τα μελλοντικά της σχέδια;

Η Huawei ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2005, οπότε η μακρόχρονη παρουσία μας στην ελληνική αγορά ΤΠΕ μετρά 15 επιτυχημένα χρόνια παρουσιάζοντας μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογικές πρακτικές και υπηρεσίες που ενισχύουν τη μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή εποχή και οδηγούν σε περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της Ελληνικής αγοράς και στην βελτίωση του ΑΕΠ της χώρας. Το όραμά μας είναι να προσφέρουμε όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα ενός πλήρους συνδεδεμένου ευφυούς κόσμου σε περισσότερους ανθρώπους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Δραστηριοποιούμαστε στους τομείς των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων, των Εταιρικών πελατών και των Καταναλωτικών Προϊόντων. Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων, η Huawei Ελλάδος παρέχει  συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Μέσω της συνεργασίας με διάφορους οργανισμούς συμμετέχουμε στην ανάπτυξη του τομέα των ΤΠΕ. Σε αυτό το μήκος κύματος, θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να προσφέρουμε κορυφαίες λύσεις και προϊόντα στην Ελληνική αγορά επενδύοντας όχι μόνο στο παρόν, αλλά ακόμη περισσότερο, στο μέλλον.

Eίμαστε επίσης παρόντες στον τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών, εισάγοντας ψηφιακές, καινοτόμες ιδέες και πυλωτικές εφαρμογές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε διαπιστώσει  σε έργα που έχουμε αναλάβει σε όλο τον κόσμο καθώς και στην Ελλάδα, ιδίως στους τομείς των τραπεζών, του δημοσίου, της εκπαίδευσης, των μεταφορών, του τουρισμού, των κατασκευών και της ενέργειας, πως η χρήση τεχνολογιών ΤΠΕ προσφέρει επωφελείς συνέργειες, αυξάνει την απόδοση των επενδύσεων με αποτέλεσμα την ταχεία επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης των τοπικών κοινοτήτων.

Στον  τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων, η Huawei Ελλάδος συνεχίζει να παρουσιάζει ισχυρή δυναμική ανάπτυξη και κατέχει ηγετική θέση στο μερίδιο αγοράς των smartphones. Κάθε χρόνο η εταιρεία παρουσιάζει προϊόντα με σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες και θέτει νέα πρότυπα καθορίζοντας τις εξελίξεις της αγοράς παγκοσμίως. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η νέα σειρά smartphone P40, η οποία έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές παγκοσμίως, κερδίζοντας την υψηλότερη βαθμολογία για τις φωτογραφικές της δυνατότητες.

Τα τελευταία 3 χρόνια η Huawei έχει  διαθέσει  πάνω από 1 εκατομμύριο smartphones απ’ όλες τις σειρές, στην ελληνική αγορά, σε προσιτές για όλους τιμές. Επιπλέον, η Huawei κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά τις HMS συσκευές με το Huawei Application Gallery, το ανεξάρτητο κατάστημα εφαρμογών, μια πύλη για ανοικτή πρόσβαση στον κόσμο των εφαρμογών – το οποίο σύντομα θα κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως- και θα χρησιμοποιηθεί από τους καταναλωτές σε κάθε πτυχή της ψηφιακής τους ζωής.

Μια νέα κατηγορία προϊόντων που ξεκίνησε πρόσφατα η Huawei στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία, είναι οι φορητοί υπολογιστές. Πέρυσι η Huawei υλοποίησε την ενέργεια «Unseen Greece», σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, μία ενέργεια με στόχο να αποκαλύψει, σε όλο τον κόσμο, τις κρυφές ομορφιές αυτής της χώρας όπως αυτές αποτυπώθηκαν μέσα από τις κάμερες των smartphones της Huawei.

Εκτός από την επιχειρηματική συμβολή στους πελάτες μας, η Huawei Ελλάδος, είναι πιστή στις αξίες του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) που υλοποιεί.  Βασικός μας στόχος είναι να συνεισφέρουμε στην εκπαίδευση τεχνολογίας ΤΠΕ στα Ελληνικά Πανεπιστήμια μέσω ακαδημιών ΤΠΕ. Από το 2014 συμμετέχουμε στο παγκόσμιο πρόγραμμα της Huawei «Seeds for the Future», δίνοντας σε φοιτητές την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε τεχνολογίες αιχμής στα κεντρικά γραφεία της Huawei στην Κίνα. Επιπλέον, η Huawei Ελλάδος αποδεικνύει την κοινωνική της ευθύνη μέσω δωρεών σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών, όπως αυτή που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω της πανδημίας, αλλά και μέσω συνεργασιών με ΜΚΟ.

Αναφορικά με  τις δεξιότητες ΤΠΕ, θα ήθελα να επισημάνω ότι η ενεργοποίηση της ίσης πρόσβασης σε συνδεσιμότητα παντού στην Ελλάδα είναι το πρώτο βήμα για τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος. Το δεύτερο βήμα είναι να καταστεί δυνατή η καθολική πρόσβαση στις δεξιότητες ΤΠΕ. Για το σκοπό αυτό, η Huawei στην Ελλάδα θα παραμείνει αφοσιωμένη στην Ελληνική αγορά ως πελατοκεντρική και θα προσφέρει υπερσύγχρονα προϊόντα και υπηρεσίες ΤΠΕ για να βοηθήσει στον οικονομικό και ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή