Ακύρωσε ομολογιακό 62,2 εκ. ευρώ η Τεχν. Ολυμπιακή

Ακύρωσε ομολογιακό 62,2 εκ. ευρώ η Τεχν. Ολυμπιακή

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ακύρωση της απόφασης για την έκδοση ομολογιακού δανείου 62,2 εκατ. ευρώ προχώρησε η συνέλευση της Τεχνικής Ολυμπιακής, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με απαρτία 50,02%.

Το ομολογιακό δάνειο προοριζόταν για τη χρηματοδότηση κατά 70% των δραστηριοτήτων των δύο θυγατρικών του ομίλου στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατά 30% για τις δραστηριότητες του ομίλου στην Ελλάδα.

Η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής υποστηρίζει ότι η έκδοση του ομολογιακού δανείου αναβλήθηκε, γιατί η ρευστότητα των δύο θυγατρικών στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την κερδοφορία τους το εννεάμηνο μπορούν να χρηματοδοτήσουν το επενδυτικό πρόγραμμα των εταιρειών.

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση ενός νέου ομίλου με τη συνεργασία της Τεχνικής Ολυμπιακής και της ΔΙΕΚΑΤ, που θα διεκδικήσει το πτυχίο της νέας έβδομης τάξης.

Στόχος των διοικήσεων είναι και η απόκτηση πτυχίου έκτης τάξης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η Τεχνική Ολυμπιακή θα μετατραπεί σε εταιρεία συμμετοχών (holding), με απόσχιση του κατασκευαστικού της κλάδου και εισφορά του στη Μοχλός, στην οποία θα εισφερθεί και ο κατασκευαστικός κλάδος της ΔΙΕΚΑΤ.

Μέσω της εξαγοράς μικρότερων τεχνικών εταιρειών θα επιτευχθεί ο στόχος για την απόκτηση μικρότερων εργοληπτικών πτυχίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT