Στην τροχιά της συγχώνευσης οι θυγατρικές Εθνικής-Αlpha

Στην τροχιά της συγχώνευσης οι θυγατρικές Εθνικής-Αlpha

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις θυγατρικές εταιρείες της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank ξεκινά η συγχώνευση των δύο ομίλων, καθώς μετά την ανακοίνωση συγχώνευσης των ασφαλιστικών εταιρειών προωθείται η συγχώνευση των εταιρειών Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων, των χρηματιστηριακών εταιρειών, ενώ εξετάζεται επίσης και η συγχώνευση των εταιρειών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου. Οι διοικήσεις των δύο ομίλων δίδουν προτεραιότητα στη συγχώνευση των θυγατρικών, αλλά και στην αναδιάρθρωση που συνεπάγεται εκ των πραγμάτων η διαδικασία της συγχώνευσης.

Μετά τις συγχωνεύσεις, η νέα ενιαία ασφαλιστική εταιρεία του ενοποιημένου ομίλου εκτιμάται ότι θα κατέχει μερίδιο 25% περίπου της αγοράς, η ενιαία εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων το 33% της αγοράς, η ενιαία Χρηματιστηριακή το 14% και οι δύο εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου μετά τη συγχώνευσή τους εκτιμάται ότι θα κατέχουν το 30% περίπου της αγοράς.

Από το σύνολο των θυγατρικών εταιρειών των δύο ομίλων έχει αποφασισθεί ότι δεν θα συγχωνευθούν και θα διατηρηθούν ανεξάρτητες οι δύο ξενοδοχειακές εταιρείες Ιονική Ξενοδοχειακή (Hilton) και Αστέρας Βουλιαγμένης, καθώς και οι δύο εταιρείες ακινήτων, η Εθνική Ακινήτων (της Εθνικής) και η Αστικά Ακίνητα (της Αlpha).

Εν τω μεταξύ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κατανομής αρμοδιοτήτων σε δεύτερο επίπεδο, δηλαδή σε επίπεδο γενικών διευθυντών, διευθυντών διευθύνσεων και των επικεφαλής των υπό συγχώνευσιν θυγατρικών εταιρειών.

Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη των διοικήσεων των δύο τραπεζών, η κατανομή αρμοδιοτήτων δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ μέχρι την ίδια ημερομηνία προγραμματίζεται η σύγκληση των Γενικών Συνελεύσεων των δύο τραπεζών για την έκγριση της συγχώνευσης. Σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία (αυξημένη απαρτία κ.λπ.) η τελική έγκριση των γενικών συνελεύσεων εκτιμάται ότι θα έχει ληφθεί περί τα τέλη Απριλίου, ώστε η νομική συγχώνευση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2002.Κλ. K.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT