Στα δικαστήρια η Αστήρ Παλάς για χρεώσεις προμηθευτή της​​​​

Στα δικαστήρια η Αστήρ Παλάς για χρεώσεις προμηθευτή της​​​​

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα δικαστήρια για ένα ποσό της τάξης των 2,7 εκατ. ευρώ έχει οδηγηθεί η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης και ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αποθήκευση και διακίνηση εμπορευμάτων τρίτων. Ο ξενοδοχειακός όμιλος αμφισβητεί αυτές τις χρεώσεις ενώ η δεύτερη, βάσει σύμβασης που υπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση του συγκροτήματος, πέτυχε να βγάλει διαταγή πληρωμής εις βάρος της πρώτης.

Το θέμα σχετίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, με τη σύμβαση αποθήκευσης εξοπλισμού που η «Αστήρ» προμηθευόταν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους ενόψει της ανακαίνισης. Ομως το σύνολο των χρεώσεων φέρεται να φτάνει το ποσό των 6 εκατ., καθώς σύμφωνα με πηγές της «Αστήρ» έχουν ήδη πληρωθεί 3,3 εκατ. ευρώ, και ελέγχεται ως υπερβολικό από το νέο μάνατζμεντ.

Η δικαστική κόντρα είναι διττή, καθώς εκτός από τη διαταγή πληρωμής της εταιρείας αποθήκευσης κατά της «Αστήρ» και η «Αστήρ» έχει στραφεί νομικά αμφισβητώντας τις τιμολογήσεις της.

«Στις περιπτώσεις που η Αστήρ Παλάς ανακαλύψει συναλλαγές, όπως χρεώσεις ή πιστώσεις, που δεν ανταποκρίνονται στα αυστηρά κριτήρια ηθικής, συνέπειας και διαφάνειας που έχει ορίσει για συνεργασίες και επικοινωνίες με τρίτα πρόσωπα και εταιρείες, εξετάζει ενδελεχώς κάθε πτυχή των συναλλαγών και αν και όταν χρειαστεί, λαμβάνει έκτακτα μέτρα», αναφέρουν πηγές του ξενοδοχειακού ομίλου. Και συμπληρώνουν πως «στο πλαίσιο αυτό, η Αστήρ Παλάς μετά από ένα διάστημα σχετικών ελέγχων, επιβεβαίωσε ότι οι συγκεκριμένες χρεώσεις από πρώην συνεργαζόμενη εταιρεία δεν ισχύουν ως έχουν και κίνησε όλες τις νομικές διαδικασίες για την οριστική και ορθή επίλυση του θέματος».

Οπως προκύπτει όμως από πληροφορίες της αγοράς, η πρώην συνεργαζόμενη εταιρεία κινήθηκε ταχύτατα και πέτυχε την έκδοση διαταγής πληρωμής με αποτέλεσμα, τρεις μέρες μετά το άνοιγμα των ξενοδοχείων της Αστήρ Παλάς, να προχωρήσει σε συντηρητική κατάσχεση εις χείρας τρίτου. Η διοίκηση της Αστήρ Παλάς δηλώνει πως δεν έχει ανεξόφλητες οικονομικές υποχρεώσεις με άλλες συνεργαζόμενες εταιρείες ή προμηθευτές, με το Δημόσιο ή άλλους συνεργάτες.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του 2019 ο βασικός μέτοχος της Αστήρ Πάλας, η AGC Equity Partners, προχώρησε σε σαρωτική αλλαγή της διοίκησης απομακρύνοντας τους επικεφαλής της και αντικαθιστώντας τους με άλλους, σε μια κίνηση που αιφνιδίασε την αγορά. Τότε, κάποιες πληροφορίες συνέδεαν τις αλλαγές αυτές με πληροφορίες περί ζητημάτων διαχείρισης, χωρίς ωστόσο ουδέποτε να γνωστοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό από καμιά πλευρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή