Με πέντε νέα καταστήματα προχωρεί η αναδιάρθρωση του ομίλου Folli Follie

Με πέντε νέα καταστήματα προχωρεί η αναδιάρθρωση του ομίλου Folli Follie

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το σχέδιο αναδιάρθρωσης να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με στόχο την ενίσχυση των χρηματορροών και τη σταδιακή βελτίωση των αποτελεσμάτων, ο όμιλος Folli Follie προχωράει στη δημιουργία πέντε νέων καταστημάτων υπό την επωνυμία Collective (ανδρική και γυναίκεια ένδυση και υπόδηση). Οπως έκανε γνωστό η εταιρεία, την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα νέα καταστήματα Collective Underwear στη Γλυφάδα Αττικής και στη Θεσσαλονίκη, ενώ μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει και στο Χαλάνδρι ομώνυμο κατάστημα. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου ξεκίνησε επίσης το νέο κατάστημα Collective στη Λάρισα, ενώ από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου ανοίγει νέο κατάστημα Folli Follie στην Κηφισιά.

Εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, από τις 25 Μαΐου, μετά δηλαδή την άρση των μέτρων κατά της πανδημικής κρίσης, έχει επανέλθει σε πλήρη λειτουργία το σύνολο των καταστημάτων του ομίλου.

«Το σχέδιο για τη λειτουργία νέων brands και καταστημάτων του ομίλου εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με το πλάνο. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται σειρά ενεργειών, που θα μας οδηγήσουν με ασφάλεια στη συνέχιση λειτουργίας του ομίλου, στην προστασία και στην πορεία εξυγίανσης. Είμαστε αισιόδοξοι, είμαστε συσπειρωμένοι και σε αγαστή συνεργασία με τους εργαζομένους, αλλά και με τους πιστωτές και ομολογιούχους μας, θα συνεχίσουμε την ανοδική πορεία μας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου FF Group, Γεώργιος Σάμιος.

Μετά τη σταδιακή επαναλειτουργία καινούργιων και υφιστάμενων καταστημάτων και την εξασφάλιση από τη διοίκηση της εταιρείας ποινικής και αστικής ασυλίας για ενέργειες που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση της Folli Follie, το επόμενο ορόσημο περιλαμβάνει την υποβολή αίτησης ένταξης στα άρθρα 106 β΄ και δ΄ του πτωχευτικού κώδικα. Η εταιρεία είναι κοντά στην οριστικοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης, ενώ οι προαπαιτούμενες ενέργειες για την υποβολή προς έγκριση στη Δικαιοσύνη της αίτησης εξυγίανσης είναι δυνατό να έχουν ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, μέχρι δηλαδή τον Ιούλιο. Αυτό δεδομένου ότι η διοίκηση της εταιρείας και οι ομολογιούχοι πιστωτές της κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού, ενώ οι συνελεύσεις των κατόχων «Swissbonds» και «Eurobonds» «έχουν εγκρίνει με συντριπτικά ποσοστά πλειοψηφίας τους βασικούς όρους της συμφωνίας εξυγίανσης», όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία επιδιώκει την εξασφάλιση κεφαλαίων υπό τη μορφή ενδιάμεσης χρηματοδότησης, ενώ προσβλέπει στην ενίσχυση των χρηματορροών της από την αμιγώς εμπορική δραστηριότητα, όπως και από πρόσθετες εμπορικές ενέργειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή