Ενα βήμα πριν από την κατάθεση σχεδίου εξυγίανσης η Folli Follie

Ενα βήμα πριν από την κατάθεση σχεδίου εξυγίανσης η Folli Follie

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο και πιο δύσκολο μίλι, όπου το προϊόν καταλήγει στον παραλήπτη, είναι και το πιο δύσκολο στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Τηρουμένων των αναλογιών, το δύσκολο αυτό τελευταίο μίλι στην πορεία προς την εξυγίανσή του έχει να διανύσει ο όμιλος Folli Follie, όπως αναφέρουν πηγές που παρακολουθούν το εγχείρημα της μεγαλύτερης εταιρικής διάσωσης των τελευταίων χρόνων.

Χθες η διοίκηση της εταιρείας κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων βάσει του άρθρου 106α του ν. 3588/2007, με στόχο την προσωρινή αναστολή των ατομικών και συλλογικών καταδιωκτικών μέτρων εις βάρος της. Η αιτούμενη προληπτική προστασία –για την οποία η απόφαση της Δικαιοσύνης αναμένεται την επόμενη εβδομάδα– θα επιτρέψει στην εταιρεία να ολοκληρώσει απρόσκοπτα την κατάρτιση του επιχειρηματικού πλάνου εξυγίανσης. Στόχος είναι η διοίκηση της Folli Follie να προχωρήσει στην κατάθεση, ενδεχομένως μέσα στον Ιούλιο, της αίτησης εξυγίανσης, σύμφωνα με τα άρθρα 106 β΄ και δ΄ του πτωχευτικού κώδικα.

Προστασία ρευστότητας

Η αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων αποτελεί συνηθισμένη ενέργεια σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά για τον όμιλο έχει, ως ένα βαθμό, μεγαλύτερη σημασία. Κι αυτό επειδή η ρευστότητά του θα πάψει να απειλείται από ανατροπές, με την πλέον χαρακτηριστική από αυτές να περιλαμβάνει τη δέσμευση ποσού 2 εκατ. ευρώ από λογαριασμό θυγατρικής της Folli Follie στη Βουλγαρία. Οπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, το εν λόγω ποσό μεταφέρθηκε στην εταιρεία από την εδρεύουσα στη Βουλγαρία 100% θυγατρική FF Group Bulgaria EOOD και αποτελεί μέρος του διανεμηθέντος (από την εν λόγω θυγατρική) μερίσματος για τις χρήσεις 2017 και 2018. Δεδομένου ότι το δεσμευθέν ποσό προέρχεται από τεκμηριωμένα νόμιμη πηγή, η εταιρεία θα προσφύγει κατά της εν λόγω διάταξης ενώπιον του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ενημερωμένες πηγές σημειώνουν ότι απώτερος στόχος είναι η Folli Follie να καταστεί βιώσιμη, «έχοντας καταφέρει να παραμείνει όρθια για διάστημα 26 μηνών μέσω αυτοχρηματοδότησης». Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου αυτού διαδραματίζει η εξασφάλιση ενδιάμεσου τραπεζικού δανεισμού, με το επιτελείο δικηγόρων της εταιρείας να επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή στην προετοιμασία του σχεδίου εξυγίανσης. Για την έγκριση του τελευταίου από τη Δικαιοσύνη θα απαιτηθεί να παρέλθει σημαντικό χρονικό διάστημα, αλλά η υποβολή του θα σηματοδοτήσει την πλήρη επανεκκίνηση του ομίλου.

Η Folli Follie, που απασχολεί σήμερα περίπου χίλια άτομα και καταβάλλει κάθε μήνα σε εισφορές και φόρους ποσό της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ, επιδιώκει την ενίσχυση της ρευστότητάς της. Προς την κατεύθυνση αυτή, έχει το βλέμμα της στραμμένο στις επιδόσεις των πέντε νέων καταστημάτων που λειτουργούν ή πρόκειται να ανοίξουν. Την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα νέα καταστήματα Collective Underwear στη Γλυφάδα Αττικής και στη Θεσσαλονίκη, ενώ μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί και το ομώνυμο κατάστημα στο Χαλάνδρι. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου ξεκίνησε επίσης το νέο κατάστημα Collective στη Λάρισα και την εβδομάδα από 22/6 ανοίγει νέο κατάστημα Folli Follie στην Κηφισιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή