Αποψη: Nobel στα Μαθηματικά!

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φετινή ανοικτή γενική συνέλευση του ΣΕΒ στις 15 Ιουνίου θα μείνει στην ιστορία για δύο λόγους. Είναι η μοναδική και ελπίζουμε να μείνει μοναδική, που μεταδόθηκε διαδικτυακά, αντί για τη ζωντανή συγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια.

Ο δεύτερος λόγος όμως είναι πολύ σημαντικός. Ο τέως πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε μια εμφατική δήλωση που αν αληθεύει διεκδικούμε χωρίς ανταγωνισμό το φετινό Νobel Μαθηματικών!

Στην αρχή της ομιλίας του αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση για τον κορωνοϊό δήλωσε ότι «αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη εξίσωση, η οποία είναι δύσκολη, αλλά όχι άλυτη εξίσωση». Και απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους ακροατές του, τον απερχόμενο πρόεδρο Θεόδωρο Φέσσα, τον νέο πρόεδρο Δημήτρη Παπαλεξόπουλο και τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο του ΣΕΒ Κωνσταντίνο Μπίτσιο, τους δήλωσε με το αφοπλιστικό του χαμόγελο και απόλυτη φυσικότητα, ότι «δεν υπάρχουν άλυτες εξισώσεις»! Πάμε για Nobel Μαθηματικών! Πίστευα ότι υπάρχουν άλυτες εξισώσεις, αλλά η δήλωσή του με προβλημάτισε.

Τηλεφώνησα σε δύο μαθηματικούς φίλους και με διαβεβαίωσαν ότι ορισμένες εξισώσεις δεν έχουν αναλυτική λύση και τότε φυσικά κατάλαβα ότι είτε έχουμε να κάνουμε με μια νέα μαθηματική διάνοια που δικαιούται το Nobel, είτε έχουμε να κάνουμε με μια άλλη μεγάλη γκάφα του τέως πρωθυπουργού μας που είναι και μηχανικός.

Κρίμα μόνο που το κοινό που παρακολούθησε την ομιλία του ήταν μόνο 232 άτομα. Ετσι για σύγκριση στην ομιλία του πρωθυπουργού οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 709. Είχε όμως και άλλη μια πρωτοτυπία η ομιλία του «χαρισματικού» που «πιάνει πουλιά στον αέρα». Μου φάνηκε σαν προεκλογική που δεν κατάλαβε ότι οι εκλογές έγιναν πέρυσι και τις έχασε πανηγυρικά!

Ετσι όπως πάμε, ο άχαστος διεκδικεί, χωρίς ανταγωνισμό, τον τίτλο του πλέον γκαφατζή πολιτικού. Θεέ μου, από πού γλιτώσαμε!

* Ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή