Αίτηση διαγραφής προνομιούχων της Παυλίδης εντός των ημερών

Αίτηση διαγραφής προνομιούχων της Παυλίδης εντός των ημερών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να υποβληθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η αίτηση για διαγραφή των προνομιούχων μετοχών της σοκολατοβιομηχανίας Παυλίδης, μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε χθες η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Χθες, άλλωστε, ήταν και η τελευταία ημέρα κατά την οποία η μητρική εταιρεία Kraft Foods πραγματοποίησε -μέσω της Π&Κ Χρηματιστηριακή- αγορές προνομιούχων μετοχών στην τιμή των 14,5 ευρώ. Το ποσοστό που έχει αποκτήσει η Kraft Foods ανέρχεται συνολικά σε 99,9%.

Το αίτημα για διαγραφή θα εξετασθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αφού δοθεί το «πράσινο φως» θα έλθει προς συζήτηση και έγκριση στο Δ.Σ. του XAA, το οποίο εν συνεχεία θα γνωστοποιήσει την ημερομηνία παύσης της διαπραγμάτευσης της μετοχής. Εκτιμάται ότι η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι η Παυλίδης είναι εισηγμένη στο XAA από το 1974. H περσινή χρονιά ήταν από τις πιο δύσκολες για την αγορά της σοκολάτας, η οποία τους πρώτους μήνες του 2001 παρουσίαζε μάλλον σημαντικές, πτωτικές τάσεις. Στην οικονομική χρήση του 2000, η Παυλίδης, η οποία δεν αποκλείεται μελλοντικά να συγχωνευθεί με την αδελφή εταιρεία Kraft Hellas, είχε κύκλο εργασιών 16,4 δισ. δρχ. και καθαρά κέρδη 984,3 εκατ. δρχ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT