Επαφές MIG με Nexum για τη Singular Logic

Επαφές MIG με Nexum για τη Singular Logic

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νεοσύστατη επιχειρηματική οντότητα Nexum Holdings Limited με έδρα το Λονδίνο, που φέρεται να σχετίζεται, αλλά ακόμα δεν επιβεβαιώνεται, με πολυεθνική εταιρεία πληροφορικής (Sky Box) –και η οποία εκπροσωπήθηκε στον διαγωνισμό που διενήργησε η Euroxx από την επενδυτική τράπεζα Lazard–, ξεκινάει συνομιλίες με τη Marfin Investment Group για την εξαγορά της Singular Logic. Η Nexum κατέθεσε, σύμφωνα με τη Marfin και τη σχετική εισήγηση της Euroxx, την υψηλότερη οικονομική προσφορά και ξεκινάει άμεσα συνομιλίες για την υπογραφή συμφωνίας αγοροπωλησίας (SPA) με παράλληλη καταβολή προκαταβολής, προκειμένου να παρασχεθεί πλήρης πρόσβαση στο data room της Singular Logic και να οριστικοποιηθεί το τελικό υπόλοιπο οφειλής. Και αυτό, διότι στην αρχιτεκτονική του διαγωνισμού και των προσφορών που ζητήθηκαν προβλέπεται το due diligence να αποκρυσταλλώσει την αξία της εταιρείας εντός συγκεκριμένων παραμέτρων. Η εν λόγω αρχιτεκτονική επιλέχθηκε προκειμένου να μην υπάρξει διαρροή ευαίσθητων εμπορικών και άλλων πληροφοριών στον ανταγωνισμό, που συμμετείχε στον διαγωνισμό.

Στην αγορά ωστόσο επικρατεί σχετική σύγχυση για την ακριβή ταυτότητα του προτιμητέου επενδυτή, αφού κάποιοι τον σχετίζουν με την ισραηλινών συμφερόντων Sky Box που ειδικεύεται στην κυβερνοασφάλεια (και η οποία δεν συμμετείχε στις επαφές της προηγούμενης εβδομάδας με την αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης) και άλλοι με αμερικανικό όμιλο συμφερόντων του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Ερικ Βασιλάτου. Σε ερώτηση της «Κ» τόσο προς τη MIG όσο και προς τη Euroxx αλλά και στην Τράπεζα Πειραιώς, δεν κατέστη εφικτό να δοθεί σαφής απάντηση επ’ αυτού, τουλάχιστον μέχρι αργά χθες το βράδυ. Επιβεβαιώθηκε όμως πως το όχημα των επενδυτών είναι η Nexum Holdings Limited που ιδρύθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 2019 στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέτοχοι ή στελέχη της οποίας είναι οι κ. Κωνσταντίνος Βονάτσος, Παναγιώτης Π. Γοργολιός και Αρμάνδος Κωνσταντινίδης.

Εφόσον η συμφωνία ολοκληρωθεί, η Nexum θα αποκτήσει το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της Singular η οποία απασχολεί περί τους 500 εργαζομένους στις μονάδες λογισμικού και υπηρεσιών. Μεταξύ αυτών και το Δημόσιο, για το οποίο τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει και διενεργεί το έργο της συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων. Το 2019 οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 46,9 εκατ. (+13% σε σχέση με το 2018) ενώ το EBITDA διαμορφώθηκε σε 4,6 εκατ. έναντι 1,7 εκατ. το 2018. Παράλληλα, προχώρησε η μείωση του δανεισμού της κατά 27,4 εκατ., ως αποτέλεσμα κυρίως της κεφαλαιοποίησης δανειακών υποχρεώσεων ύψους περίπου 26 εκατ.

Πάντως στην ετήσια οικονομική έκθεση για τη χρήση του 2019 που δημοσιεύθηκε στις αρχές Ιουνίου, η μητρική της MIG αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η οικονομική θέση και η ρευστότητα του ομίλου Singular Logic τελούν υπό σημαντικά ρίσκα ως απόρροια της πανδημίας». «Επίσης, υστέρηση στη ρευστότητα δημιουργούν και οι περιορισμοί που επεβλήθησαν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στην είσπραξη επιταγών για τις πληττόμενες επιχειρήσεις».

Υπενθυμίζεται πως στον σχετικό διαγωνισμό για τη Singular, που έτρεξε, όπως προειπώθηκε, για λογαριασμό της MIG η Euroxx, συμμετείχαν, εκτός από τη Nexum, και η κοινοπραξία Epsilon Net/Space Hellas/Entersoft, το κοινό σχήμα Profile/OTS και η In Digital, ενώ δεν κατέθεσε τελικά προσφορά το κοινό σχήμα Quest-SoftOne. Ο τρέχων διαγωνισμός είναι η δεύτερη προσπάθεια πώλησης της Singular το τελευταίο έτος, καθώς προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις της βασικής πιστώτριας τράπεζας με σχήμα του ομίλου Θ. Πριόβολου, οι οποίες όμως απέβησαν άγονες στα τέλη του 2019, οπότε και προχώρησε η ανακεφαλαιοποίηση της Singular.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή