Οι πιο κρίσιμες εκλογές του ΣΕΤΕ

Οι πιο κρίσιμες εκλογές του ΣΕΤΕ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, παρουσία του πρωθυπουργού, έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα το μεσημέρι η 28η τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και η εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου του. Οι αρχαιρεσίες του μεγαλύτερου κλαδικού επιχειρηματικού συνδέσμου της χώρας με βάση την προστιθέμενη αξία του στο ΑΕΠ έρχονται την πιο κρίσιμη, ιστορικά, στιγμή για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς η πανδημία απειλεί να αφαιρέσει έως και το 80% των εσόδων του 2019, ή περί τα 16 δισ. ευρώ, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο δουλεύουν υπό πρωτοφανείς και δύσκολες συνθήκες.

Η παρουσία του πρωθυπουργού σηματοδοτεί τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στον κλάδο, αλλά αποτελεί και ψήφο εμπιστοσύνης στην ηγεσία του μετά τις άριστη συνεργασία που χτίστηκε μεταξύ των δύο πλευρών και λειτούργησε μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες, αναφέρουν πηγές της αγοράς.

Τη θέση του προέδρου μέχρι σήμερα κατέχει ο κ. Γιάννης Ρέτσος, ο οποίος εκτός απροόπτου αναμένεται ευρέως να επανεκλεγεί μόλις συγκροτηθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο, πιθανότατα αργά σήμερα το βράδυ. Μιλώντας στην «Κ» την Κυριακή, ο κ. Ρέτσος δήλωσε ότι «στόχος μου, και θεωρώ στόχο με τον οποίο θα συνταχθεί το νέο Δ.Σ., είναι ο ολικός μετασχηματισμός του ΣΕΤΕ σε σύγχρονο πλέον κοινωνικό εταίρο. Το 2017 παρέλαβα από τον Ανδρέα Ανδρεάδη έναν πολύ ισχυρό ΣΕΤΕ, πολύ διαφορετικό από το παρελθόν. Κοινωνικός εταίρος έγινε επί της προεδρίας του, με δύο πάρα πολύ ισχυρούς βραχίονες, το INΣΕΤΕ, για τις μελέτες, την εκπαίδευση και την κατάρτιση, και τη Marketing Greece, για το branding και την προώθηση του τουρισμού. Αυτόν λοιπόν τον πανίσχυρο ΣΕΤΕ φιλοδοξώ στην επόμενη τριετία να τον εξελίξουμε σε σύγχρονο κοινωνικό εταίρο. Και όταν λέω σύγχρονο, εννοώ σε όλη του την έκταση. Από την καταστατική του οργάνωση μέχρι τον τρόπο που λειτουργεί, τα στελέχη, τη στρατηγική του, ο ΣΕΤΕ πλέον πρέπει να ανταποκρίνεται 100% στις σημερινές συνθήκες. Πρέπει να είναι ο ηγέτης του τουρισμού. Και ο τουρισμός, αντιλαμβάνεστε, δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία και τα ταξιδιωτικά γραφεία. Είναι η ακτοπλοΐα, είναι οι αερομεταφορές, οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων, οι ενοικιάσεις τουριστικών κατοικιών πολυτελείας, είναι οι υπαίθριες δραστηριότητες, οι εμπειρίες».

Υποψήφια μέλη για το διοικητικό συμβούλιο από τον κλάδο των ξενοδοχείων είναι οι κ.κ. Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος (Domotel Kastri), Γιαννούλης Εμμανουήλ (Κρητικός Τουρισμός Α.Ε.), Κωνσταντακόπουλος Αχιλλέας (ΤΕΜΕΣ), Κωνσταντινίδης Αθηναγόρας (Αίθριον Παλλάς), Λασκαρίδη Χλόη-Μαρία (Λάμψα), Μήτσης Σταύρος (Mitsis) και Ρέτσος Ιωάννης (Ηλέκτρα). Από τους πράκτορες οι κ. Βλαχάκης Βασίλης, Καλλίνικος Καλλίνικος, Μαρούλης Αρης, Σαχάς Ιάκωβος, Σιδηρόπουλος Στέφανος, Στεργίου Χρήστος, Στυλιανόπουλος Ανδρέας και Χαριτίδης Δημήτρης. Από τις μεταφορές οι κ. Βασιλάκης Ευτύχιος, Βερνίκος Γεώργιος και Σακέλλης Μιχάλης. Επίσης υποψήφιοι είναι οι κ.κ. Θεοφανοπούλου Μαρία, Παράσχης Γιάννης, Πατέας Θεόδωρος, Βλαστός Στέφανος (ΕΤΑΔ), Βούλγαρης Χαράλαμπος, Κοκοτός Φώτιος-Ιωσήφ, Σμπώκου Αγάπη, Τσάκωνας Ιάσων και Χατζηκωνσταντίνου Κωνσταντίνος.

Σύμφωνα με το άρθρο 18 του καταστατικού του ΣΕΤΕ, το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από 22 έως 24 μέλη, 19 εκ των οποίων εκλέγονται από τη γενική συνέλευση. Τα υπόλοιπα 3 μέλη είναι αυτοδικαίως οι εκάστοτε πρόεδροι ή εντεταλμένοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων και της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή