Δεν έγινε δεκτό το αίτημα της Folli Follie για προσωρινή προστασία​​​​​​​

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα της Folli Follie για προσωρινή προστασία​​​​​​​

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έκανε δεκτό το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα της Folli Follie για παροχή προστασίας με προσωρινή διαταγή κατ’ άρθρον 106α παρ. 6 του Ν. 3588/2007, το οποίο εκδικάστηκε προχθές Τετάρτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη συζήτηση του αιτήματος δεν υπήρξαν παρεμβάσεις κατά του αιτήματος χορήγησης προσωρινής διαταγής ούτε από τις τράπεζες ούτε από το Δημόσιο – ο ΕΦΚΑ συναίνεσε αλλά ζήτησε να μην υποστούν «κούρεμα» οι απαιτήσεις του.

Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία θα παραμείνει χωρίς προσωρινή προστασία έναντι ατομικών και συλλογικών καταδιωκτικών μέτρων εις βάρος της, κίνηση όμως που είχε, κατά βάση, προληπτικό χαρακτήρα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Η αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων (επί της οποίας δεν χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή) θα εκδικαστεί στις 6 Αυγούστου, ενώ σήμερα Παρασκευή αναμένεται να συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιώς η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η Folli Follie για συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου μέχρι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ. Εχει προηγηθεί η δέσμευση της θαλαμηγού «Phalarope» που ελέγχει ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, της οποίας η αξιοποίηση μέσω πώλησης από τη Folli Follie θα κριθεί από την απόφαση που θα ληφθεί ύστερα από τη σημερινή συζήτηση της υπόθεσης.

Ενόσω εξελίσσονται οι δικαστικές υποθέσεις, η Folli Follie «συνεχίζει να εργάζεται από κοινού με τους πιστωτές της για την οριστικοποίηση των όρων της συμφωνίας εξυγίανσής της, τους οποίους θα υποβάλει προς έγκριση από τις συνελεύσεις των ομολογιούχων πιστωτών της εντός των επόμενων εβδομάδων», όπως σημείωσε χθες με ανακοίνωσή της.

Εκτός από το δικαστικό πεδίο, τα βλέμματα είναι στραμμένα στo «σίριαλ» της επιστροφής στη Folli Follie των εννέα οχημάτων που ιδιοχρησιμοποιεί η οικογένεια Κουτσολιούτσου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκκρεμεί η επιστροφή ακόμη τεσσάρων οχημάτων, τα οποία είναι και τα πιο ακριβά, καθώς πρόκειται για μία Jaguar, δύο Range Rover και μία BMW σειρά 7. Τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία αντιπροσωπεύουν τη μερίδα του λέοντος της συνολικής αποτίμησης 250.000-300.000 ευρώ των συνολικά εννέα οχημάτων που επιδιώκει να εκποιήσει η διοίκηση της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή