Ζημίες 85,4 εκατ. ευρώ κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Aegean

Ζημίες 85,4 εκατ. ευρώ κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Aegean

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα οικονομικά και λειτουργικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2020, όπως αυτά είχαν εκτιμηθεί σε πρότερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού στις 19 Μαΐου, επιβεβαίωσε, χθες, με ανακοίνωσή της η Aegean. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της αεροπορικής ανήλθε σε 147 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας πτώση 15%. Η επιβατική κίνηση ανήλθε σε 2,1 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας μείωση 15%, με την εταιρεία να εκτελεί 6% λιγότερες πτήσεις σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Η μείωση στην κίνηση και συνεπακολούθως στον κύκλο εργασιών προήλθε εξ ολοκλήρου από τον μήνα Μάρτιο, αντιστρέφοντας τη θετική πορεία των δύο προηγούμενων μηνών του έτους.

Οι καθαρές ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε 85,4 εκατ. ευρώ από 35,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Το αποτέλεσμα του πρώτου τριμήνου 2020 επιβαρύνθηκε με αρνητικές αποτιμήσεις παραγώγων αντιστάθμισης κινδύνων ύψους 38,7 εκατ. ευρώ, κυρίως από την προαγορά πετρελαίου (hedging) που δεν θα χρησιμοποιηθεί λόγω της αναστολής του μεγαλύτερου μέρους της δραστηριότητας το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

«Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ο κλάδος των αερομεταφορών διεθνώς έχει έρθει αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή κρίση. Τον Ιούνιο, μετά και τον μερικό περιορισμό της πανδημίας και την τμηματική άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις στην Ελλάδα και διεθνώς, ξεκινήσαμε τη σταδιακή επαναφορά του πτητικού μας έργου όπου και διαφάνηκε μια σταδιακή ανάκαμψη στις πωλήσεις. Σίγουρα οι επόμενοι μήνες διαφαίνονται δύσκολοι και με μεγάλη αβεβαιότητα αφού το επιχειρησιακό μας πλάνο συνδέεται άρρηκτα με τις επιδημιολογικές εξελίξεις», σημείωσε o Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας.

Η εταιρεία, όπως έχει κάνει γνωστό τον Μάιο, έχει εξασφαλίσει νέες πιστωτικές γραμμές σε κεφάλαιο κίνησης από ελληνικές τράπεζες, συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ, ενώ μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19, προσβλέπει στη χορήγηση ποσού 150 εκατ. ευρώ από τις Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς. Με στόχο την παροχή μεγαλύτερης ευελιξίας στο επιβατικό κοινό και κυρίως στις οικογένειες, η αεροπορική, κατά την κράτηση «Flex» εισιτηρίου προσφέρει για κρατήσεις έως 30 Ιουνίου και για πτήσεις σε όλο το δίκτυο εσωτερικού και εξωτερικού, μεταξύ 1ης Ιουλίου και 6ης Σεπτεμβρίου, σειρά προνομίων.

Τα βασικότερα από αυτά περιλαμβάνουν δωρεάν εισιτήρια για παιδιά έως 12 ετών, μία επιπλέον αποσκευή για την οικογένεια, διπλάσια Miles+Bonus μίλια, μεταφορά κατοικιδίων και επιλογή Upfront θέσεων με 50% έκπτωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή