Νέα επένδυση 25 εκατ. ευρώ από την Jumbo

Νέα επένδυση 25 εκατ. ευρώ από την Jumbo

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατασκευή ενός νέου κέντρου αποθήκευσης και διανομής αναμένεται να προχωρήσει ο όμιλος Jumbo, με το έργο να εξασφαλίζει πρόσφατα την έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ), υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η επένδυση είναι προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί στην περιοχή Γκόριτσα της Θήβας. Το νέο logistics center της Jumbo θα περιλαμβάνει, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, κτίριο άνω των 5.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ η εγκατάσταση θα έχει συνολική δόμηση περίπου 16.000 τετραγωνικών μέτρων. Θα βρίσκεται στο 85ο χιλιόμετρο παράπλευρης οδού της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, ενώ η Jumbo διαθέτει κεντρικές αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα (56ο χλμ. Αθηνών – Λαμίας).

Οι επενδύσεις σε νέα κέντρα διανομής αυξάνονται συστηματικά, ενώ αυτού του είδους οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ζήτησης. Εως το τέλος του 2020 αναμένεται να προστεθούν περίπου 200.000 τ.μ. νέων χώρων logistics μόνο στην Αττική, σύμφωνα με όσα ανέφερε πρόσφατα στην «Κ» η Δίκα Αγαπητίδου, γενική διευθύντρια της εταιρείας JLL – Αθηναϊκή Οικονομική.

Να σημειωθεί επίσης ότι η Jumbo ενέκρινε, την περασμένη Πέμπτη, τη διανομή έκτακτου μερίσματος 0,235 ευρώ ανά μετοχή που αφορά συνολικό ποσό 31.974.043,00 ευρώ και αποτελεί μέρος των έκτακτων αποθεματικών από φορολογηθέντα και μη διανεμηθέντα κέρδη της διαχειριστικής χρήσης από 1.7.2010 έως 30.6.2011.

Η εισηγμένη ανακοίνωσε ότι την επαναλειτουργία των καταστημάτων της σε Ελλάδα και Κύπρο (τρία από τα πέντε άνοιξαν) ακολούθησε εντυπωσιακά θετική ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού. Σε συνδυασμό με τη σταδιακή άρση των περιορισμών κίνησης σε Βουλγαρία και Ρουμανία, ώθησε τις πωλήσεις του ομίλου για τον Μάιο σε διψήφια ανάπτυξη (+13,60%). Ως εκ τούτου, σύμφωνα με όσα ανέφερε πρόσφατα η Jumbo, η μείωση των πωλήσεων κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2020 έχει περιοριστεί σε περίπου -23%. Το πλάνο της εισηγμένης για τη χώρα μας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την έναρξη λειτουργίας ενός νέου καταστήματος το 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή