Σε ποιους τομείς «βλέπει» ευκαιρίες ανάπτυξης ο ΣΕΒ

Σε ποιους τομείς «βλέπει» ευκαιρίες ανάπτυξης ο ΣΕΒ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέπεια και ταχύτητα στην εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και μια κοινωνικά ευαίσθητη, δίκαιη αλλά και αποτελεσματική διαχείριση των σημαντικών ευρωπαϊκών πόρων που θα διατεθούν προσεχώς απαιτούν οι συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο.

Σε συζήτηση με τον πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Βιομηχανιών (BDI) δρ Ντίτερ Κεμπφ, στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ιδρυμα Konrad Adenauer, ο κ. Παπαλεξόπουλος τόνισε πως η ενίσχυση των επενδύσεων στις υποδομές, με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στην πράσινη, κυκλική οικονομία και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, όπως και η ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της χώρας, σε μια περίοδο κατά την οποία οι διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού επανασχεδιάζονται, αποτελούν βασικές προτεραιότητες για μια δυναμική επανεκκίνηση, ενώ επισήμανε τις επενδυτικές ευκαιρίες που αναδύονται σε αρκετούς παραγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι τα τρόφιμα, τα φάρμακα, η εξοικονόμηση ενέργειας, η διαχείριση αποβλήτων και τα logistics, σε συνδυασμό με το πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας.

Επίσης, έδωσε έμφαση στην ανάγκη οι επιχειρήσεις να έλθουν πιο κοντά στην κοινωνία, στη σημασία της αύξησης της συμμετοχής της βιομηχανίας στην οικονομία, στην αύξηση των επενδύσεων και στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. Ειδικότερα, τόνισε ότι η χώρα μας επέδειξε ισχυρά αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, γεγονός που μεταξύ άλλων βελτίωσε την εθνική μας αυτοπεποίθηση και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια θετική επανατοποθέτηση της χώρας μας στο διεθνές πεδίο. Η κρίση αυτή κατέδειξε ακόμη πόσο σημαντική είναι η ενωμένη Ευρώπη και η δέσμευσή μας στο ευρωπαϊκό όραμα, ειδικά σήμερα που η ήπειρός μας αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις. Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ και ο διευθυντής του Ιδρύματος Konrad Adenauer σε Ελλάδα και Κύπρο Henri-Giscard Bohnet.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή