Νέες συμμαχίες και εξαγωγές οι στόχοι της Καρέλια το 2002

Νέες συμμαχίες και εξαγωγές οι στόχοι της Καρέλια το 2002

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H δημιουργία νέων στρατηγικών συμμαχιών και η συνέχιση των εξαγωγικών προσπαθειών αποτελούν και το 2002, τις βασικές προτεραιότητες της καπνοβιομηχανίας Καρέλια. H εταιρεία πραγματοποίησε πέρυσι μία από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων ετών, καθώς πέτυχε αύξηση των συνολικών πωλήσεων κατά 1 δισ. τσιγάρα ήτοι 12,9% σε σύγκριση με το 2000. Παράλληλα όμως και η Κασετίνα Καρέλια έπειτα από πολλά χρόνια παρουσίασε για πρώτη φορά αύξηση της τάξεως του 1% περίπου. Ετσι, η διοίκηση της δεύτερης σε μέγεθος ελληνικής καπνοβιομηχανίας θα ρίξει όλο το βάρος στην αύξηση της παραγωγικότητας, ενισχύοντας τα ελληνικά σήματα και επιδιώκοντας το άνοιγμα νέων αγορών.

Οπως διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Ανδρέας Καρέλιας η διακοπή του σήματος Camel από το ξεκίνημα του 2002, οφείλεται στο γεγονός ότι οι προτάσεις που έγιναν για την ανανέωση της σύμβασης από την αμερικανική Reynolds Tobacco, ήταν απαράδεκτες και εντελώς μειωτικές για το κύρος της δεύτερης σε μέγεθος ελληνικής καπνοβιομηχανίας. Για το 2002, η Καρέλια θα προχωρήσει στην επένδυση 350 εκατ. δραχμών ανά έτος για την επόμενη πενταετία, στηρίζοντας τους αποκλειστικούς διανομείς της, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των παγίων εξόδων τους.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς τους πρώτους μήνες του νέου οικονομικού έτους θα λειτουργήσει ένα νέο ολοκληρωμένο συγκρότημα παραγωγής τσιγάρων slims.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι επενδύσεις που πραγματοποιεί η καπνοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια υλοποιούνται αποκλειστικά με ίδια κεφάλαια και οι επενδύσεις δεν αφορούν μόνο μηχανολογικό εξοπλισμό αλλά και τον τομέα marketing και προώθησης των προϊόντων όπου η Καρέλια έχει δείξει αξιόλογες επιτυχίες. Ολοκληρώνοντας να υπογραμμίσουμε ότι στην αγορά των αφορολογήτων ειδών η εταιρεία το 2001 πέτυχε αύξηση 37% βοηθούμενη τόσο από αυξημένες πωλήσεις στα KAE αλλά και στην Ολυμπιακή Αεροπορία. A. Ντόκας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT