«Πράσινο φως» από E.E. για κοινή επένδυση Μπήτρος–Τhussen

«Πράσινο φως» από E.E. για κοινή επένδυση Μπήτρος–Τhussen

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πράσινο φώς» έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες, για την υλοποίηση του joint venture μεταξύ της Μπήτρος και της γερμανικής εταιρείας ΤhusseΕιδικοί Χάλυβες Α.Ε.

Ειδικότερα, οι δύο εταιρείες θα αναλάβουν κοινή επιχειρηματική επένδυση στην Ελλάδα, με αντικείμενο την εμπορία ειδικών χαλύβων.

Ειδικοί χάλυβες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχαν δημοσιοποιήσει από τον περασμένο Νοέμβριο, η ίδρυση της κοινής εταιρείας που θα δημιουργηθεί, θα ονομάζεται Μπήτρος – ΤΥΣΣΕΕιδικοί Χάλυβες A.E. H ελληνική επιχείριση θα συμμετέχει στη νέα εταιρεία με ποσοστό 60% και η γερμανική εταιρεία με ποσοστό 40%. Οπως διευκρινιζόταν, η ThyssenKrupp Materials θα διακόψει τις σχετικές με το αντικείμενο της κοινής εταιρείας δραστηριότητες στην Αθήνα θυγατρικής της ΤΥΣΣΕΕΛΛΑΣ. Επίσης, παρεμφερείς δραστηριότητες της Μπήτρος θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία Μπήτρος-ΤΥΣΣΕΕιδικοί Χάλυβες Α.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεοϊδρυθείσα εταιρεία θα συνεχίσει στο μέλλον να δραστηριοποιείται ως αντιπρόσωπος στη χώρα μας των χαλυβουργείων της ThysseKrupp. H έναρξη των δραστηριοτήτων της Μπήτρος -ΤΥΣΣΕΕιδικοί Χάλυβες A.E. προγραμματίζεται για τους πρώτους μήνες του τρέχοντος οικονομικού έτους, στις εγκαταστάσεις του Ασπροπύργου. Σχεδιάζεται επίσης να χρησιμοποιήσει τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της ελληνικής επιχείρισης σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Οπως εκτιμούν οι διοικήσεις των δύο εταιρειών, η κοινή συνεργασία θα συμβάλει στην επέκταση των εργασιών τους και στην αύξηση των θέσεων εργασίας τα προσεχή χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT