Καθαρές ζημίες 218 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Folli Follie το 2018

Καθαρές ζημίες 218 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Folli Follie το 2018

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζημίες μετά φόρων της τάξεως των 218 εκατ. ευρώ εμφάνισε κατά τη χρήση του 2018 η Folli Follie από 136 εκατ. ευρώ το 2017, σύμφωνα με τις ανέλεγκτες οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποιήθηκαν χθες, ενώ τα μεγέθη που θα έχουν ελεγχθεί από τους ορκωτούς ελεγκτές λογιστές της  PricewaterhouseCoopers πρόκειται να γνωστοποιηθούν στις 7 Ιουλίου. Ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία προχώρησε στη  δημοσιοποίηση των ανέλεγκτων μεγεθών λόγω παρέλευσης των προβλεπόμενων ημερομηνιών αλλά και προκειμένου να είναι συνεπής με προγενέστερη ανακοίνωση – προαναγγελία της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων.

Τα οικονομικά στοιχεία, όπως έκανε γνωστό η εταιρεία χθες, δεν περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα της τελούσας σε καθεστώς διαχείρισης θυγατρικής Links (London) Limited, ενώ, σε κάθε περίπτωση, φανερώνουν το πραγματικό μέγεθος της σκανδαλώδους υπόθεσης παραποίησης των οικονομικών μεγεθών από την πρώην διοίκηση της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

«Η ενοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Links (London) Limited κατέστη αδύνατη λόγω των σημαντικών δυσχερειών που αντιμετώπισε η εταιρεία στη λήψη στοιχείων από τους ειδικούς διαχειριστές (administrators). Η σημερινή διοίκηση προσπαθεί να επιλύσει το εν λόγω θέμα», αναφέρει η χθεσινή ανακοίνωση της Folli Follie.

Nα σημειωθεί ότι στην οικονομική έκθεση του 2017, όταν τίποτα δεν προδίκαζε την τρικυμία που θα ξεσπούσε μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του νεοϋορκέζικου fund  Quintessential Capital Management για τις αλχημείες στους ισολογισμούς και όχι μόνο, η τότε διοίκηση της οικογένειας Κουτσολιούτσου ανέφερε ότι «η Κίνα και συνολικά η Ασία παραμένουν οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης του ομίλου λόγω των ισχυρών δημογραφικών στοιχείων και της ενίσχυσης της μεσαίας τάξης».

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία, κατά τη χρήση του 2018, εκτός από τις καθαρές ζημίες ύψους 218 εκατ. ευρώ, οι συνολικές ζημίες χρήσης που δεν θα ταξινομηθούν στην κατάσταση συνολικού εισοδήματος στις επόμενες περιόδους αγγίζουν τα 260 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε περίπου 297 εκατ. ευρώ από 359 εκατ. ευρώ το 2017, το ποσοστό μεικτών κερδών ανέρχεται σε 53,8%, ενώ οι λειτουργικές ζημίες διαμορφώνονται σε 156 εκατ. ευρώ από 115 εκατ. ευρώ το 2017. Οι ζημίες προ φόρων τοποθετούνται το 2018 σε 213 εκατ. ευρώ από 128 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση. Ο συνολικός δανεισμός ξεπερνάει τα 600 εκατ. ευρώ, από τα οποία 578 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις. Τα ίδια κεφάλαια είναι αρνητικά και διαμορφώνονται σε -175 εκατ. ευρώ από 69 εκατ. ευρώ το 2017.

Μετά και τη δημοσιοποίηση των ελεγμένων οικονομικών μεγεθών του 2018 την Τρίτη 7 Ιουλίου, τα βλέμματα είναι στραμμένα στη γνωστοποίηση, μέσα στον Ιούλιο, των οικονομικών καταστάσεων του 2019. Τον ίδιο μήνα αναμένεται να υποβάλει στη Δικαιοσύνη προς έγκριση την αίτηση εξυγίανσης βάσει των άρθρων 106 β΄ και δ΄ του πτωχευτικού κώδικα, ώστε να ξεκινήσει η αναδιάρθρωση της εταιρείας.

Η σχετική απόφαση όμως αναμένεται ότι θα εκδοθεί σε βάθος αρκετών μηνών. Στις 6 Αυγούστου πρόκειται να εκδικαστεί και η αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων με στόχο την προσωρινή αναστολή των ατομικών και συλλογικών καταδιωκτικών μέτρων εις βάρος της εταιρείας.

Εκτός από τις ενέργειες της διοίκησης της Folli Follie, το επόμενο μεγάλο δικαστικό κεφάλαιο που αναμένεται να ανοίξει στο άμεσο μέλλον, σχετίζεται με τις διώξεις που έχουν ασκηθεί κατά της οικογένειας Κουτσολιούτσου και πρώην μελών στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, και έχουν ως αντικείμενο, μεταξύ άλλων, τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, την κακουργηματική πλαστογραφία από κοινού, καθώς επίσης και τη χειραγώγηση μετοχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή