Ο ελληνικός όμιλος που πρέπει να γνωρίσετε

Ο ελληνικός όμιλος που πρέπει να γνωρίσετε

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aκούμε στην Ελλάδα «βαριά βιομηχανία» και το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι ο τουρισμός. Ακούμε «εξωστρέφεια» και το μυαλό μας πηγαίνει στα ποιοτικά και διακεκριμένα προϊόντα διατροφής, από το λάδι ως το κρασί μας. Ακούμε «τεχνολογία» και το πρώτο παράδειγμα που θα μας έρθει στο νου, είναι κάποια από τις προβεβλημένες start-ups που κατάφεραν να μεγαλώσουν και να περάσουν τα ελληνικά σύνορα. 

Ολα αυτά βεβαίως ισχύουν. Υπάρχουν όμως και άλλες δυνάμεις στην ελληνική οικονομία, καινοτόμες, παραγωγικές, εξωστρεφείς, για τις οποίες γνωρίζουμε ελάχιστα. Ισως γιατί το αντικείμενό τους δεν βρίσκεται στη «βιτρίνα» των ΜΜΕ – περισσότερο, θα λέγαμε, πλησιάζει τη «ραχοκοκκαλιά» των παραγωγικών υποδομών, αυτήν που γνωρίζουν περισσότερο άνθρωποι της αγοράς. 

Μια τέτοια περίπτωση είναι η Acmon, ο ελληνικός όμιλος που δημιουργεί τα εργοστάσια πολυεθνικών! Πολλές από αυτές τις γνωρίζουμε και αγοράζουμε τα προϊόντα τους: Mondelez, Knauf, BASF, General Mills. 

Ο ελληνικός όμιλος που πρέπει να γνωρίσετε-1

Ο όμιλος Acmon βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό και τη διαμόρφωση πολλών από τα εργοστάσιά τους. Τον όμιλο Acmon εμπιστεύονται όταν πρόκειται να διεισδύσουν σε νέες αγορές – το έχει κάνει επανειλημμένως η Chipita, για την οποία η Acmon έχει φέρει εις πέρας πολλαπλά έργα σε όλο τον κόσμο. Βόρεια και Νότια Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, νοτιοανατολική Ασία, Ιαπωνία και Αφρική, περιλαμβάνονται στον χάρτη της δραστηριοποίησης του ομίλου, που υπερηφανεύεται για μια αναπτυξιακή πορεία 28 ετών μέσα από τις τρεις εταιρείες του.

Πιο συγκεκριμένα, η Acmon Systems σχεδιάζει ολοκληρωμένες λύσεις, ξεκινώντας από τη διαχείριση των πρώτων υλών μέχρι την τροφοδοσία των γραμμών παραγωγής. Με την Icon Systems ο όμιλος εισήλθε στο χώρο της δημιουργίας ολοκληρωμένων ρομποτικών λύσεων τελικής συσκευασίας και μεταφοράς. Ενώ η Acmon Data έρχεται να ολοκληρώσει την επιτυχία του έργου με το λογισμικό που έχει αναπτύξει, το TracePro, για τη διαχείριση της αποθήκης -WMS- και τον έλεγχο της παραγωγής -MES- που επιτρέπει τον έλεγχο και την εποπτεία των γραμμών παραγωγής και τη διασύνδεσή τους με όλα τα τμήματα της εταιρείας, ενώ διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ελέγχου ποιότητας και ζύγισης.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Ομίλου αποτελούν οι συνέργειες που δημιουργούνται μεταξύ των τριών αυτών εταιρειών, δίνοντας τη δυνατότητα στον πελάτη να επωφελείται από οικονομίες κλίμακος.

Το κάθε project έχει ενιαία διαχείριση “single management” και βέβαια συνολική ευθύνη “single responsibility”, χαρακτηριστικά που οδηγούν στην γρήγορη αλλά και εύρυθμη διαδικασία υλοποίησης μειώνοντας θεαματικά τους χρόνους, τη γραφειοκρατία και την πιθανότητα λάθους στην κατανόηση του ζητούμενου-αποτελέσματος.

«Οι διεθνείς συνεργασίες είναι αυτές που έχουν ισχυροποιήσει τη θέση μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι το αποτέλεσμα των πολυάριθμων έργων που έχουμε υλοποιήσει, ειδικά την τελευταία δεκαετία, σε ολόκληρο τον κόσμο», επισημαίνει ο ιδρυτής του ομίλου Acmon, Λ. Μοσχάκης. Οσο για τα κλειδιά της επιτυχίας… To πρώτο και το πιο σημαντικό είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Όπως αναφέρει ο Γ. Μπουγιούκας, Operations Manager του ομίλου, «στην πορεία των 28 ετών έχουμε επενδύσει στους ανθρώπους, στη γνώση και την εξειδίκευσή τους σε θέματα engineering, στην ψηφιακή τεχνολογία και την αυτοματοποίηση σε ποικίλους τομείς της σύγχρονης βιομηχανίας. Όραμά μας είναι να δημιουργούμε ολοκληρωμένες λύσεις, που χαρακτηρίζονται από την καινοτομία, την ποιότητα και την απόδοσή τους, μεταφέροντας το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο σε κάθε σημείο του παγκόσμιου χάρτη».

Η δυναμική της Acmon επιβεβαιώθηκε περίτρανα και το τρέχον έτος, εν μέσω οικονομικής επιβράδυνσης που προκάλεσε η πανδημία. Ο όμιλος παρέδωσε στους χρόνους τους δύο νέα projects της ΒASF στην Ιαπωνία και τη Νιγηρία. Ολοκλήρωσε το εργοστάσιο της εταιρείας «Μύλοι Λούλη» στη Βουλγαρία και η σύνδεση του SAP συστήματος των τριών εργοστασίων του ελληνικού ομίλου με το TracePro, ένα έργο που ολοκληρώνει σε μεγάλο ποσοστό τη διασυνδεσιμότητα όλης της παραγωγής του ομίλου «Μύλοι Λούλη».  Εδραίωσε ακόμα περισσότερο τη θέση της στον χώρο του τροφίμου, με τη νέα βιομηχανική μονάδα της Chipita στη Σλοβακία, για την παραγωγή κρουασάν «7 Days» και κράκερς «Bake Rolls», αλλά και τη νέα συνεργασία με την εταιρία «El Sabor», που αφορά τροφοδοσία νέας γραμμής παραγωγής tortillas & nachos.

Και συνεχίζει. Με όραμα και σχέδια που θα φέρουν νέα προοπτική όπως η συνεργασία με τον Γαλλικό Κολοσσό Ο-Ι. Η Acmon τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει στο χώρο του Γυαλιού, δημιουργώντας εξειδικευμένο τμήμα engineering & πωλήσεων για τη συγκεκριμένη αγορά και ήδη οι προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνση έχουν φέρει καρπούς, έπειτα από τη συνεργασία της με τον όμιλο Yioula Glassworks S.A.και BA Glass ήρθε να προστεθεί η ανάθεση έργου από τον Γαλλικό Κολοσσό Ο-Ι, που ολοκληρώνεται σύντομα.

Website: http://www.acmongroup.com/ 

Διεύθυνση: 57o χλμ Εθν. Οδού Αθηνών-Λαμίας Σχηματάρι Βοιωτίας, 320 09

Τηλέφωνο: 2262 031405

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή