Ενισχυμένος τζίρος 27,2% για Prodea Investments

Ενισχυμένος τζίρος 27,2% για Prodea Investments

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση της τάξεως του 27,2% στα 42,1 εκατ. ευρώ, από 33,1 εκατ. ευρώ, σημείωσε ο κύκλος εργασιών της Prodea Investments κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου τριμήνου. Αντίστοιχα, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων και αναπροσαρμογής αξίας των ακινήτων ανήλθαν σε 26,3 εκατ. ευρώ, από 27,6 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους υποχώρησαν σε 14,4 εκατ. ευρώ, από 30,6 εκατ. ευρώ, κυρίως ως αποτέλεσμα της ζημίας ύψους 0,8 εκατ. ευρώ από την αποτίμηση των ακινήτων του ομίλου στην εύλογη αξία.

Κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, είχαν εγγραφεί κέρδη 12,6 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ένας ακόμα λόγος που καθιστά τη φετινή σύγκριση των αποτελεσμάτων δυσχερή, είναι το γεγονός ότι η Prodea απέκτησε πέρυσι στο τέλος του πρώτου τριμήνου τη συμμετοχή στην εταιρεία Aphrodite Hills, η οποία είναι κάτοχος του σύνθετου τουριστικού καταλύματος Aphrodite Hills Resort στην Κύπρο.

Αντίστοιχα, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019 αποκτήθηκε και η Cyprus Tourism and Development Company, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου The Landmark Nicosia στην Κύπρο.

Στο τέλος του πρώτου τριμήνου, το χαρτοφυλάκιο της Prodea αποτελούνταν από 374 ακίνητα, συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας 1,3 εκατ. τ.μ. Εξ αυτών, 330 βρίσκονται στην Ελλάδα, 26 στην Κύπρο, 14 στην Ιταλία, δύο στη Βουλγαρία και δύο στη Ρουμανία. Η εύλογη αξία των ακινήτων ανέρχεται σε 2,22 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή