Σε δωρεά κλινών για ΜΕΘ προχώρησε η Kleemann

Σε δωρεά κλινών για ΜΕΘ προχώρησε η Kleemann

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είκοσι μία σύγχρονες ηλεκτρικές κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας παραδόθηκαν στο υπουργείο Υγείας, δωρεά του ομίλου Kleemann, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Κουκούντζος, διευθύνων σύμβουλος, και ο Νίκος Κουκούντζος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kleemann, επισκέφθηκαν χθες το υπουργείο Υγείας και συναντήθηκαν με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια για να τον ενημερώσουν σχετικά με την πραγματοποίηση της δωρεάς.

Οι νέες κλίνες θα τοποθετηθούν στις ΜΕΘ των δεκατριών βασικών και αναπληρωματικών νοσοκομείων αναφοράς καθώς και σε νοσοκομεία των νομών Θεσσαλονίκης και Κιλκίς. Πρόκειται για κλίνες Hillrom, οι οποίες μέσω της ασύρματης συνδεσιμότητάς τους παρέχουν τη δυνατότητα να καταγράφονται με ασφάλεια και να παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα των ασθενών που είναι κρίσιμα για την ασφαλή και αποτελεσματική νοσηλεία.

Ο κ. Κουκούντζος δήλωσε ότι «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και με στόχο να συμβάλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην προσπάθεια της πολιτείας για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης της COVID-19, προχωρήσαμε στη δωρεά 21 σύγχρονων ηλεκτρικών κλινών ΜΕΘ προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ελπίζουμε, ωστόσο, με την ορθή διαχείριση της κατάστασης από την πολιτεία, οι κλίνες αυτές να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν στην παρούσα συγκυρία και να μείνουν ως παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή