Μικρή πτώση με χαμηλό τζίρο στο Χ.Α.

Μικρή πτώση με χαμηλό τζίρο στο Χ.Α.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ήπια πτώση και κάτω από τις 660 μονάδες ολοκλήρωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών την εβδομάδα, η οποία και αποτελεί την πέμπτη εβδομάδα συσσώρευσης για τον Γενικό Δείκτη, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής μετά την «επίθεση» που πραγματοποίησαν οι αγοραστές την Πέμπτη και οδήγησαν σε άλμα την αγορά.

Ο χαμηλός τζίρος που επιμένει, και που λόγω της αργίας στη Γουόλ Στριτ την Παρασκευή ήταν ακόμη χαμηλότερος, διατηρεί αυτή την τάση συσσώρευσης, η οποία ωστόσο, λόγω και της στήριξης από τις σχετικά ήρεμες διεθνείς αγορές, δεν απειλεί με επιστροφή σε επικίνδυνα τεχνικά επίπεδα και κάτω από τις 630 μονάδες. Για να μπορέσουμε να δούμε μια νέα ανοδική κίνηση θα πρέπει ο τζίρος να κινηθεί… επίμονα άνω των 60-70 εκατ. ευρώ και ο Γενικός Δείκτης να αφήσει πίσω του τις 680 μονάδες, σημειώνουν παράγοντες της αγοράς.

Επιστρέφοντας στα στατιστικά της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,52% στις 658,55 μονάδες, ενώ o τζίρος διαμορφώθηκε στα 30,4 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,49% στις 1.595,31 μονάδες, o δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,47% στις 858,27 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 1,38% στις 376,51 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,59% και ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε άνοδο 3,95%.

Οπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, η ελληνική αγορά αναζητεί έναν καταλύτη ανόδου για να μπορέσει να υπερβεί τις 680 μονάδες και να οδηγηθεί σε υψηλότερα επίπεδα και προς τις 700 μονάδες. Για το μεσοπρόθεσμο διάστημα, σημαντικό καταλύτη μπορεί να αποτελέσει η Σύνοδος Κορυφής στα μέσα Ιουλίου και η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Παρά το γεγονός ότι η αγορά έχει αποτιμήσει τα θετικά όπως αυτά διαμηνύθηκαν από την πρόταση της Κομισιόν πριν από μερικές εβδομάδες, τυχόν συμφωνία αναμένεται να μεταφραστεί και σε περισσότερες εισροές στις ευρωπαϊκές μετοχές, και με την Ελλάδα να ανήκει στους ευνοημένους, αυτό μπορεί να δώσει καύσιμα και στο Χ.Α.

Επίσης, τα όποια θετικά στοιχεία γύρω από τον κλάδο του τουρισμού αναμένεται επίσης να αποτελέσουν ανοδικό καταλύτη για την αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή