ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Παπουτσάνης»: Κατά 45% αυξήθηκε ο τζίρος

«Παπουτσάνης»: Κατά 45% αυξήθηκε ο τζίρος

Αύξηση που αγγίζει το 45% σημείωσε ο κύκλος εργασιών της εταιρείας «Παπουτσάνης» κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, με το σύνολο των πωλήσεων να ανέρχεται σε 20,9 εκατ. ευρώ, από 14,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019. H αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας οφείλεται στις υψηλές επιδόσεις της κατηγορίας των επώνυμων προϊόντων της «Παπουτσάνης», των προϊόντων για τρίτους, καθώς και στην αύξηση των πωλήσεων των ειδικών σαπωνομαζών.

Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία κατόρθωσε να αντισταθμίσει τη μείωση των πωλήσεων προς την ξενοδοχειακή αγορά, οι οποίες συρρικνώθηκαν κατά 61% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019, λόγω της πανδημίας και των συνεπακόλουθων επιπτώσεών της στον χώρο της διαμονής και της φιλοξενίας. Παράλληλα, άνοιγμα προς την κατηγορία των αντισηπτικών έκανε η εταιρεία από τις αρχές Απριλίου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, παράγοντας βιοκτόνα και απολυμαντικά με χρήση οινοπνεύματος στη μονάδα που διατηρεί στη Ριτσώνα Ευβοίας. Μάλιστα, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει σημαντικά στη συγκεκριμένη κατηγορία, λανσάροντας νέα προϊόντα και προχωρώντας και σε εξαγωγές, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Η κατηγορία των επώνυμων προϊόντων ενισχύθηκε κατά 26% και ωφελήθηκε τόσο από την αύξηση της ζήτησης στα προϊόντα προσωπικής υγιεινής όσο και από τα αντισηπτικά. Οσον αφορά τα προϊόντα προς τρίτους, η κατηγορία αυτή σημείωσε αύξηση 48% σε σχέση με πέρυσι. Σε αυτό συνέβαλε η διεύρυνση της συνεργασίας της με πολυεθνική εταιρεία του εξωτερικού για την παραγωγή των προϊόντων της. Επίσης, παρόμοια αύξηση, της τάξεως του 47%, σημείωσαν οι βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών, που ως κατηγορία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό και στις εξαγωγές.

Για το υπόλοιπο της χρονιάς, η συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία Henkel για την παραγωγή του μεγαλύτερου μέρους των ευρωπαϊκών αναγκών τους σε στερεό σαπούνι εξελίσσεται κανονικά, με τις πρώτες παραγωγές να ξεκινούν το τρέχον τρίμηνο του έτους.

Παράλληλα, το επενδυτικό πρόγραμμα είναι σε πλήρη ανάπτυξη, με στόχο στις αρχές του 2021 να έχει διπλασιαστεί η παραγωγική ικανότητα σε στερεό σαπούνι και να έχει ξεκινήσει η παραγωγή συνθετικού σαπουνιού.