Εμφαση σε έργα βιώσιμης ανάπτυξης δίνει η Mytilineos

Εμφαση σε έργα βιώσιμης ανάπτυξης δίνει η Mytilineos

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυναμική στροφή προς την παροχή ολοκληρωμένων ενεργειακών λύσεων με έμφαση τη βιώσιμη ανάπτυξη, που πλέον αποτελεί διεθνή τάση, κάνει η Mytilineos, επενδύοντας στρατηγικά στον εθνικό και παγκόσμιο στόχο της ενεργειακής μετάβασης. Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες τον μετασχηματισμό του τομέα έργων EPC-METKA σε ένα νέο, σύγχρονο και καινοτόμο Business Unit, το Sustainable Engineering Solutions (SES BU), ως αυτόνομη γενική διεύθυνση. Πέραν της κατασκευής θερμικών σταθμών και επιλεγμένων κατασκευαστικών έργων που παραδοσιακά εκτελεί ο τομέας, η δραστηριότητά του ενισχύεται με τη δυναμική ανάπτυξη έργων βιώσιμης ανάπτυξης. Διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, υβριδικά και off-grid ενεργειακά έργα, έργα ενεργειακής αναβάθμισης και εκτέλεση καινοτόμων first-of-kind έργων, όπως για παράδειγμα έργα υδρογόνου εντάσσονται στο μπίζνες πλαν της εταιρείας και αποτελούν πλέον στρατηγική στόχευση.

Η ανακοίνωση για τον μετασχηματισμό της δραστηριότητας των υποδομών στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης αποτελεί μία ακόμη πρωτοποριακή στρατηγική της Μytilineos, αποτέλεσμα της έγκαιρης αντίληψης των διεθνών τάσεων. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ανακοίνωση συνέπεσε χθες με τη δημοσιοποίηση από την Κομισιόν του σχεδίου για παραγωγή 1 εκατ. τόνων ανανεώσιμου υδρογόνου μέχρι το 2024 και 10 εκατ. μέχρι το 2030. Μέσω του σχεδίου η Επιτροπή ανοίγει τον δρόμο για τη στήριξη επενδύσεων στο καθαρό υδρογόνο, καύσιμο, που καλείται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μετάβαση για την οικονομία της απανθρακοποίησης και των ουδέτερων ρύπων.

Η Mytilineos θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει από τις αρχές του 2019 εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της την εταιρεία ZEOLOGIC με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία παρέχει καινοτόμες λύσεις στον τομέα επεξεργασίας υγρών και στερεών αποβλήτων, που αποτελεί και το όχημα για την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα των περιβαλλοντικών έργων και της κυκλικής οικονομίας. Η Μytilineos θα συνεχίσει να αξιοποιεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στην κατασκευή θερμικών μονάδων και να αναπτυχθεί περαιτέρω στον χώρο του Transmission & Distribution και να αναπτυχθεί πολύ στοχευμένα στον χώρο των υποδομών, μέσω έργων ΣΔΙΤ και έργων που απαιτούν υψηλή τεχνογνωσία, ενόψει και των μεγάλων έργων που έχουν προαναγγελθεί στη χώρα μας στο πλαίσιο επανεκκίνησης της οικονομίας στην post COVID-19 εποχή.

Για τη βέλτιστη υποστήριξη του στρατηγικού της πλάνου, η εταιρεία προχωράει σε αλλαγές και στην οργανωτική της δομή με έμφαση σε τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά:

– Ευέλικτο και αποτελεσματικό σχήμα.

– Εμφαση στη βελτιστοποίηση του κόστους εκτέλεσης έργων.

– Διάκριση αρμοδιοτήτων και παρακολούθηση απόδοσης (performance management).

Μεγιστοποίηση συνεργειών με τους υπόλοιπους Τομείς Επιχειρηματικής Δραστηριότητας (Μεταλλουργίας – Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου – Ανάπτυξης Ανανεώσιμων και Αποθηκευτικών Εργων Ενέργειας) και βέβαια με τις υπόλοιπες Γενικές Διευθύνσεις Υποστήριξης (Legal, Treasury, HR, Finance, Communication και M&A).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή