«Κάθε χαμόγελο μετράει»: η κοινωνική δράση της AIM

«Κάθε χαμόγελο μετράει»: η κοινωνική δράση της AIM

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συστηματική φροντίδα της στοματικής υγιεινής χαρίζει ευεξία και προστατεύει τα δόντια. Είναι πρωτίστως ζήτημα υγείας. Για κάποιους συμπολίτες μας ειδικά σε δύσκολους οικονομικά καιρούς ακόμη και αυτή η καθημερινή μέριμνα μπορεί να φαντάζει πολυτέλεια. Για την AIM, όμως, κάθε χαμόγελο μετράει. Με πράξεις αλληλεγγύης εδώ και χρόνια στηρίζει εκείνους που έχουν ανάγκη.

Η AIM παρείχε δωρεάν απαραίτητα προϊόντα στοματικής φροντίδας για ένα χρόνο σε περισσότερα από 1.000 παιδιά και εφήβους σε εννέα ιδρύματα που στηρίζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Συνέδραμε και τη λειτουργία του οδοντιατρείου της μη κυβερνητικής οργάνωσης PRAKSIS στο Community Centre (Πολυϊατρείο) Αθηνών. Σε αυτή τη δομή λαμβάνουν δωρεάν φροντίδα άνθρωποι που αντιμετωπίζουν θέματα στοματικής υγείας και δεν έχουν δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης και ιατρικής περίθαλψης.

«Κάθε χαμόγελο μετράει»: η κοινωνική δράση της AIM-1

 

Παράλληλα η AIM συμμετείχε και στην πλατφόρμα ηθικής διαφήμισης Good-Loop, μέσω της οποίας προβάλλεται το έργο μεγάλων επιχειρήσεων και συγκεντρώνονται χρήματα για κοινωφελείς σκοπούς. Μέρος των διαφημιστικών εσόδων από την καμπάνια της μάρκας αυτή την περίοδο θα προσφερθεί στην PRAKSIS, για τη στήριξη των υπηρεσιών που παρέχει το κοινωνικό της οδοντιατρείο. Ακόμη, από αυτά τα έσοδα θα συγκεντρωθούν και είδη πρώτης ανάγκης για να προσφερθούν μέσω του προγράμματος «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» σε χιλιάδες άπορες οικογένειες και παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

«Κάθε χαμόγελο μετράει»: η κοινωνική δράση της AIM-2

 

Η AIM μετράει περισσότερες από τρεις δεκαετίες κοινωνικής προσφοράς. Σε αυτό το διάστημα η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της εξέτασε δωρεάν ή και ενημέρωσε για θέματα στοματικής υγιεινής πάνω από 350.000 ανθρώπους σε κάθε άκρη της χώρας. Στις μέρες μας η ίδια εκστρατεία έχει μετονομαστεί σε «Βουρτσίζουμε Μαζί». Οι δράσεις της φτάνουν και στα ακριτικά νησιά της Ελλάδας σε συνεργασία με την «Ομάδα Αιγαίου».

Όλα αυτά τα χρόνια στόχος της AIM είναι να μην αποκλείεται κανείς από τη φροντίδα της στοματικής υγιεινής. Να μπορούν όλοι να χαμογελάσουν, όπου κι αν βρίσκονται.

Επισκεφτείτε το aim.gr/hamogela και βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις πρωτοβουλίες της ΑΙΜ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή