Ανοδικά και το 2002 τα μεγέθη της «Ελληνικής Υφαντουργίας»

Ανοδικά και το 2002 τα μεγέθη της «Ελληνικής Υφαντουργίας»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Θα συνεχισθεί και κατά το 2002 η ανοδική πορεία της «Ελληνικής Υφαντουργίας», σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρείας, που προσβλέπει σε βελτίωση των μεγεθών της κατά την τρέχουσα χρήση. Εχοντας προσθέσει στις θυγατρικές της τα «Κλωστήρια Κιλκίς A.E.», στη N. Σάντα Κιλκίς, η μητρική του Ομίλου Ακκά προγραμματίζει για φέτος την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 10 εκατ. ευρώ (3,4 δισ. δρχ.).

Την προηγούμενη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛ.ΥΦ., που ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2002. Το 2001 χαρακτηρίσθηκε από τη διοίκηση της ΕΛ.ΥΦ. «εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά», με βάση τα μεγέθη της κλειομένης χρήσεως. Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων, τα οποία προέρχονται αποκλειστικά από τη βιομηχανική δραστηριότητα της εταιρείας, αυξήθηκαν κατά 45% και ανήλθαν σε 5,34 εκατ ευρώ (1,82 δισ. δρχ.). O κύκλος εργασιών σημείωσε αύξηση κατά 23,5% και διαμορφώθηκε σε 81,5 εκατ. ευρώ (27,8 δισ. δρχ.). Το 84% των πωλήσεων πραγματοποιήθηκε κυρίως σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το προηγούμενο έτος σηματοδοτήθηκε και από την αναδιάρθρωση του ομίλου, μέσω της συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως των εταιρειών «Ηλιος – TeCate A.E.» και «Εκκοκκιστήρια Μακεδονίας A.E.» από την ΕΛ.ΥΦ., με αποτέλεσμα τα ίδια κεφάλαια της τελευταίας να ανέρχονται σε 65,4 εκατ. ευρώ (22,3 δισ. δρχ.) έναντι 39,9 εκατ. ευρώ (13,6 δισ. δρχ.) την 31.12.2000. Οπως επισημαίνεται, ήδη αξιοποιούνται τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την εξασφάλιση πρώτων υλών και τη μείωση του κόστους. Πέρυσι η ΕΛ.ΥΦ. πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 14,4 εκατ. ευρώ (4,9 δισ. δρχ.) οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και αύξηση συμμετοχών σε θυγατρικές ύψους 3,08 εκατ. ευρώ (1 δισ. δρχ.). H διοίκηση της εισηγμένης θα προβεί σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις για τα αναμενόμενα μεγέθη του 2002 τον Μάρτιο, ενώ έχει ήδη καλύψει τις ανάγκες της σε πρώτη ύλη αξιοποιώντας τα δύο εκκοκκιστήρια βάμβακος που διαθέτει στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία.

Τα «Εκκοκκιστήρια Θεσσαλίας A.E.» στο νομό Καρδίτσας συμπληρώνουν φέτος τη δεύτερη περίοδο λειτουργίας τους, ενώ στα «Κλωστήρια Κιλκίς A.E.» άρχισε από το Νοέμβριο 2001 η παραγωγή ειδικών νημάτων, το 40% της οποίας διοχετεύεται στην ΕΛ.ΥΦ., ενώ το υπόλοιπο θα διατεθεί στην εσωτερική αγορά και για εξαγωγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT