Στα 48,1 δισ. η παραγωγή της Ασπίς Πρόνοια το 2001

Στα 48,1 δισ. η παραγωγή της Ασπίς Πρόνοια το 2001

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ρυθμό 14,7% αυξήθηκε η παραγωγή της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ κατά το 2001, φθάνοντας τα 48,1 δισ. δρχ. (141,16 εκατ. ευρώ) έναντι 41,8 δισ. δρχ. το 2000, ενώ συνολικά η παραγωγή ασφαλιστικών εργασιών για τον όμιλο της «Ασπίς» έφτασε τα 114,2 δισ. δρχ. (335,14 εκατ. ευρώ) σημειώνοντας άνοδο κατά 14,3%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η αύξηση της παραγωγής του ομίλου στον κλάδο ζωής ήταν της τάξης του 52% στα κλασικά τύπου προϊόντα, ενώ οριακή στα επίπεδα του 2% ήταν η αύξηση στα προϊόντα unit linked. Αντίθετα, οι δύο εταιρείες του ομίλου, Scoplife και Commercial Life, παρουσίασαν μείωση της παραγωγής κατά 23% και όπως είναι γνωστό, στην προοπτική της ενοποίησης των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων του ομίλου έχει υλοποιηθεί η νομική τους συγχώνευση. Σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Π. Παλαιολόγου, η νέα εταιρεία, με την επωνυμία Commercial UnioLife, θα εμφανίσει βελτιωμένο αποτέλεσμα κατά την τρέχουσα χρήση, που θα προέλθει από την προώθηση νέων προϊόντων και από τον εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών της. Στον κλάδο των γενικών ασφαλειών, ανοδικά κινήθηκε η παραγωγή των εταιρειών του ομίλου NordsterColonia Hellas και Gotta International, ξεπερνώντας τα 28 δισ. δρχ. (82,7 εκατ. ευρώ), ενώ η παραγωγή ασφαλίστρων της ΑΣΠΙΣ Ζημιών διαμορφώθηκε στα 20 δισ. δρχ. περίπου (58,69 εκατ. ευρώ). H αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων στον κλάδο αυτοκινήτου πλησίασε το 2%, ενώ αντίθετα μεγάλη αύξηση της τάξης των 78% και 37% παρουσίασαν αντίστοιχα οι κλάδοι προσωπικού ατυχήματος και πυρός. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εντός του α΄ εξαμήνου του τρέχοντος έτους προωθείται και η συγχώνευση των δύο εταιρειών του κλάδου των γενικών ασφαλίσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT