Τι τεχνολογία χρειάζεται μια επιχείρηση για να λειτουργήσει αποδοτικά σήμερα;

Τι τεχνολογία χρειάζεται μια επιχείρηση για να λειτουργήσει αποδοτικά σήμερα;

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ανατροπές που έφερε η πανδημία στην καθημερινότητά μας, δημιούργησαν και μια μεγάλη αναστάτωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Μια από τις πλέον εμφανείς πτυχές των ταχύρρυθμων αλλαγών, είναι η  ανάγκη και η καθιέρωση σε αρκετές περιπτώσεις της  εργασίας από απόσταση. Σήμερα, με την εμπειρία των πρώτων μηνών λειτουργίας, οι επιχειρήσεις έχουν ανακαλύψει ότι, τα νέα μοντέλα λειτουργίας απαιτούν μια διαφορετική δομή και περισσότερη ευελιξία στα πληροφοριακά τους συστήματα, πόσο δε μάλλον αυξημένα επίπεδα ασφάλειας, για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη αποτελεσματικότητα και η απρόσκοπτη λειτουργία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι τεχνολογίες υποδομών Πληροφορικής (ΙΤ) που ξέραμε από το παρελθόν, δεν επαρκούν πλέον για το σύγχρονο περιβάλλον, στο οποίο οι χρήστες (ανεξάρτητα από το ρόλο και το προφίλ τους) περιμένουν ότι θα έχουν την ευελιξία και την απόκριση των εταιρικών εφαρμογών, επαναπροσδιορισμένα στη λογική του cloud.

Η μετάβαση σε σύγχρονες δομές, όσο και η απελευθέρωση των στεγανών και απομονωμένων τοπικών δομών data center, αλλά και συμπύκνωση υφιστάμενων δομών σε virtualized και software-defined συστήματα, μπορεί να επιτευχθεί σήμερα με τις τεχνολογίες της VMware. Η εταιρεία μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες της να δημιουργήσουν υποδομές ιδιωτικού και υβριδικού cloud και να αξιοποιήσουν την ευελιξία της λειτουργίας σε πολλαπλά cloud (multi-cloud), να προσδιορίζουν δηλαδή με ευελιξία, όχι μόνο που θα εκτελούνται οι εφαρμογές τους ανάλογα με τις ανάγκες τους, αλλά και το πως αυτές θα δημιουργούνται, θα παραδίδονται, θα ανανεώνονται και θα διασφαλίζονται.

Ως μέρος της γενικότερης multi-cloud υποδομής VMware Cloud Foundation, οι λύσεις απομακρυσμένης εργασίας της VMware αξιοποιούν πλήρως τις software defined δομές των σύγχρονων υποδομών data center, συνδυάζοντας virtualized υπολογιστικούς, αποθηκευτικούς και δικτυακούς πόρους, που εδράζονται πάνω σε μια ισχυρή, ασφαλή και αυτοματοποιημένη βάση, για την κάλυψη των αναγκών ψηφιακής υποδομής της επιχείρησης. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ο αρμονικός και ασφαλής συνδυασμός τοπικών υποδομών και ιδιωτικού cloud με δομές δημόσιου cloud, για την επιτυχή διαμόρφωση ενός υβριδικού περιβάλλοντος (hybrid cloud).

Τι τεχνολογία χρειάζεται μια επιχείρηση για να λειτουργήσει αποδοτικά σήμερα;-1

Η οργάνωση της εργασίας εκτός γραφείου, δεν περιλαμβάνει μόνο τη δυνατότητα πρόσβασης στα εταιρικά δεδομένα και τις εφαρμογές. Απαιτεί την ασφαλή διαχείριση συσκευών, κάτι που η VMware προσφέρει με το Workspace One και τη βελτιστοποίηση των συνδέσεων που έχουμε από το σπίτι, κάτι που η VMware επίσης μπορεί να κάνει με τη λύση δικτύωσης SD-WAN (Software-Defined Wide Area Networking). Ο συγκεκριμένος τρόπος επιλύει τα προβλήματα δικτύωσης και επικοινωνίας μεταξύ κεντρικών γραφείων, υποκαταστημάτων και άλλων απομακρυσμένων σημείων, αξιοποιώντας κόμβους στο Internet, επιταχύνοντας έτσι την ανάπτυξη και το deployment σύγχρονων εφαρμογών, αποδεσμεύοντας την κλιμάκωση των υποδομών από στατικό και δαπανηρό hardware, και προσφέροντας άμεση προσαρμογή σε νέες απαιτήσεις bandwidth, τοπολογίας και κάλυψης περισσότερων χρηστών και φορτίων εργασίας.   Οπωσδήποτε, το Workspace One έχει καταρχήν σχεδιαστεί για την αποτελεσματική εργασία προσωπικού σε διάφορους ρόλους, π.χ. διαχείριση αποθήκης, οργάνωση logistics, υπάλληλοι retail, μηχανικοί επίβλεψης αλυσίδων παραγωγής κλπ., αλλά τα χαρακτηριστικά του είναι ιδανικά για την παροχή ασφαλών, αποδοτικών, προσαρμοσμένων και συμμορφωμένων με τις πολιτικές της εταιρείας, εφαρμογών για τη διεκπεραίωση όλων των εργασιών.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις που εξετάζουν την ανάγκη υποστήριξης της εργασίας από απόσταση ή των ευέλικτων μορφών λειτουργίας, με επιλογή εργασίας από το γραφείο ή από το σπίτι, διαπιστώνουν την αξία των λύσεων Virtualized Desktop Infrastructure – VDI. Σε αυτόν τον τομέα, η VMware και πάλι πρωταγωνιστεί με τη λύση VMware Horizon, η οποία προσφέρει τη σύνδεση με virtualized επιφάνειες εργασίας, προσαρμοσμένες στο εκάστοτε προσωπικό.

Οι παραπάνω καινοτομικές λύσεις είναι απαραίτητες για κάθε επιχείρηση που θέλει να ευδοκιμήσει, σε μια εποχή που η εργασία επαναπροσδιορίζεται και το ταλέντο των εργαζομένων αποτελεί το σημαντικότερο εταιρικό περιουσιακό στοιχείο. Με αυτό το σκεπτικό, η τεχνολογία δεν πρέπει να θέτει περιορισμούς στις δυνατότητες των εργαζομένων, να παραμένουν παραγωγικοί από όποιο σημείο επιθυμούν ή κάποιες φορές απαιτείται να εργαστούν.

Τι τεχνολογία χρειάζεται μια επιχείρηση για να λειτουργήσει αποδοτικά σήμερα;-2

Η συνολική προσέγγιση του εκσυγχρονισμού των υποδομών IT και η οργάνωσή τους με βάση τις τεχνολογίες της VMware έχει ήδη βοηθήσει εταιρείες σε κάθε γωνιά του πλανήτη να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της νέας πραγματικότητας και να προχωρήσουν! Οι ίδιες δυνατότητες είναι σήμερα διαθέσιμες και για τις ελληνικές επιχειρήσεις μέσα από το δίκτυο των συνεργατών της εταιρείας και τα στελέχη της στην Ελλάδα. 

Περισσότερες πληροφορίες και ιστορίες μετασχηματισμού είναι διαθέσιμες στον σύνδεσμο: https://www.vmware.com/solutions/remote-work-technology.html

 

Παύλος Κιτσανέλης

Country Manager, ΕλλάδαΚύπρο & Μάλτα, VMware

 

Twitter: @pkitsanelis

LinkedIn https://gr.linkedin.com/in/pavlos-kitsanelis

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή