Κεφάλαια 10 εκατ. δολ. εξασφάλισε η Plum

Κεφάλαια 10 εκατ. δολ. εξασφάλισε η Plum

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρηματοδότηση 10 εκατ. δολ. για την επέκτασή της στην ευρωπαϊκή αγορά εξασφάλισε η νεοφυής εταιρεία Plum, που έχει έδρα στο Λονδίνο και την Αθήνα. Βασικοί επενδυτές σε αυτόν τον νέο γύρο χρηματοδότησης είναι το  επενδυτικό κεφάλαιο Global Brain με έδρα την Ιαπωνία καθώς και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), η οποία έχει συμμετάσχει και σε προηγούμενους γύρους. Παράλληλα, η εταιρεία έλαβε περαιτέρω χρηματοδότηση από το εγχώριο επενδυτικό κεφάλαιο VentureFriends και 2,5 εκατ. λίρες από το πρόγραμμα Future Fund της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Μέχρι σήμερα, η νεοφυής εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο του fintech, έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση που ανέρχεται στα 19,3 εκατ. δολ.

Η εταιρεία ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017 και μέσω της τεχνητής νοημοσύνης έχει αναπτύξει μία εφαρμογή που βοηθάει τους χρήστες να εξοικονομούν αλλά και να αξιοποιούν τα χρήματά τους. Λειτουργεί ουσιαστικά ως ένας προσωπικός βοηθός για τη βέλτιστη διαχείριση των οικονομικών του κάθε χρήστη συμβάλλοντας στην αύξηση των αποταμιεύσεών του. Η νεοφυής εταιρεία, συνιδρυτής και CEO της οποίας είναι ο Κύπριος Βίκτωρ Τροκούδης, μετρά πλέον πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες στην Αγγλία. Μάλιστα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Plum, εν μέσω πανδημίας, όπου η ανάγκη για αποταμίευση έγινε ακόμη πιο έντονη, η εφαρμογή της απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση μετά το πέρας της πανδημικής κρίσης. Συνεπώς, η Plum στοχεύει μέχρι το τέλος του 2020 να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλες χώρες, όπως στην Ισπανία και τη Γαλλία, καθώς, όπως σημειώνει, στην Ισπανία το ένα τέταρτο του πληθυσμού δεν αποταμιεύει. Παράλληλα, σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων από 60 που είναι τώρα σε Αθήνα και Λονδίνο σε 80 άτομα έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, αναβαθμίζοντας παράλληλα και το προϊόν της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή