Νέα επένδυση 16 εκατ. ευρώ από τα «Κλωστήρια Θεσσαλονίκης»

Νέα επένδυση 16 εκατ. ευρώ από τα «Κλωστήρια Θεσσαλονίκης»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επένδυση σε νέο κλωστήριο στο Κιλκίς πραγματοποιεί η εταιρεία Κλωστήρια Θεσσαλονίκης A.E., με συνολικό κόστος περί τα 16 εκατ. ευρώ (5,5 δισ. δρχ.). H νέα μονάδα στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου Κιλκίς θα είναι δυναμικότητας 19.000 αδραχτιών, με ετήσια παραγωγική δυνατότητα 3.800 τόννων βαμβακερών νημάτων. H επένδυση έχει εγκριθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2003, ενώ θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 110 νέες θέσεις εργασίας.

Η παραγωγή της νέας μονάδας θα είναι σε ειδικά βαμβακερά νήματα υψηλής ποιότητας, με σχεδόν εξασφαλισμένη διάθεση στην Ελλαδα και το εξωτερικό, σύμφωνα με τη διοίκηση. Οι επιχειρηματίες Ευστάθιος και Απόστολος Μπινουμάκης, με την εξαγορά της Κλωστήρια Θεσσαλονίκης το 1999, καθετοποίησαν τις δραστηριότητές τους από την πλεκτοβιομηχανία Melody ABEE και την εμπορική Ιntermoda.

Το Κλωστήριο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το 2001 μεγάλη αύξηση κερδών προ αποσβέσεων στα 1,62 εκ. ευρώ από 1,04 εκ. πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις του είχαν μικρή μείωση στα 11,74 εκ. ευρώ από 12,35 εκ. ευρώ το 2000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT