ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γίνε και εσύ μέλος της πιο δυναμικής startup κοινότητας στο χώρο του τουρισμού

Γίνε και εσύ μέλος της πιο δυναμικής startup κοινότητας στο χώρο του τουρισμού

O 3ος κύκλος του επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος είναι γεγονός!  Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση 2 κύκλων στη διάρκεια του πρώτου μόλις έτους λειτουργίας του, ξεκίνησε η περίοδος υποβολής αιτήσεων για την ένταξη νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας -που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό- στον 3ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης. Η περίοδος αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 13 Αυγούστου 2020, οπότε και θα ακολουθήσει αρχικά η αξιολόγηση από την Κριτική Επιτροπή και, στη συνέχεια, η ένταξη των καλύτερων startup ομάδων στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2020).

Σήμερα -περισσότερο από ποτέ- οι startups που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό έχουν ανάγκη την εντατική υποστήριξη, την καθοδήγηση με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και τον επανασχεδιασμό της στρατηγικής τους στα πλαίσια των νέων αναγκών της αγοράς και την προώθησή τους στην ελληνική αγορά.

Αξίζει να επισημάνουμε πως ο CapsuleT στη διάρκεια του 2ου κύκλου, που πραγματοποιήθηκε την Άνοιξη του 2020, προσαρμόστηκε άμεσα στα νέα δεδομένα που ανέκυψαν λόγω της πανδημίας από τον Covid-19, υποστηρίζοντας έμπρακτα τις startup ομάδες του στις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισαν. Ο επιταχυντής, χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη του Επιμελητηρίου αλλά και των στρατηγικών συνεργατών του, ολοκλήρωσε επιτυχώς το δεύτερο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης και ανέδειξε για ακόμα μία φορά φρέσκιες, καινοτόμες λύσεις τεχνολογίας που είναι έτοιμες να συμβάλουν στη βελτιστοποίηση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα του επιταχυντή περιλαμβάνει δράσεις, όπως:

 • εργαστήρια/σεμινάρια (workshops) σε business topics από ειδικούς του κλάδου
 • συναντήσεις καθοδήγησης (mentoring) με την ειδική επιτροπή αλλά και ομάδα μεντόρων από την τουριστική και επιχειρηματική αγορά
 • τοπικές εκδηλώσεις, ευκαιρίες παρουσιάσεων και συναντήσεις με ειδικούς του τουρισμού (meetups)
 • επισκέψεις σε ξενοδοχεία και ηγετικές τουριστικές εταιρείες (on-site visits)
 • δραστηριότητες δικτύωσης (networking events)
 • συμμετοχές σε εμπορικές εκθέσεις στην Ελλάδα και αντιπροσωπείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Επισημαίνεται πως σε περίπτωση που νέα μέτρα/περιορισμοί ανακύψουν στη διάρκεια πραγματοποίησης του 3ου κύκλου, οι περισσότερες από τις παραπάνω δράσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, όπως και στην περίπτωση του 2ου κύκλου, με στόχο την προστασία όλων των ομάδων και εμπλεκόμενων φορέων.

Το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης προσφέρεται στους επιλεγμένους υποψηφίους δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση (ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρεία τους).

Ποιες εταιρείες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για να ενταχθούν στο πρόγραμμα;

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες εταιρείες παρέχουν τεχνολογικές εφαρμογές και λύσεις για τον τουριστικό κλάδο Ξενοδοχίας και Εστίασης ή τον τομέα των τουριστικών μεταφορών, των μηχανών αναζήτησης κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων, τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ξεναγήσεων και εκδηλώσεων, όπως επίσης και εφαρμογών/λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων, εξειδικευμένων λύσεων επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών.

Γίνε και εσύ μέλος της πιο δυναμικής startup κοινότητας στο χώρο του τουρισμού-1

Χρηματικά έπαθλα έως 35.000 ευρώ!

Αξιοσημείωτο είναι πως, με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εταιρείες διαγωνίζονται για τα τελικά έπαθλα συνολικού ύψους έως 35.000 ευρώ -ως μια επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη- και γίνονται επίσημο μέλος της κοινότητας του CapsuleT.

Αν δεν έχετε ακόμα πειστεί γιατί να κάνετε αίτηση προκειμένου να ενταχθείτε στον 3o κύκλο του CapsuleT, δεν έχετε παρά να εμπιστευτείτε τα όσα μοιράζονται για την εμπειρία τους στο πρόγραμμα οι μεγάλοι νικητές του προηγούμενου κύκλου:

 • «Η πορεία μας στο πρόγραμμα του CapsuleT καθώς και η προσπάθεια που καταβάλαμε στην βελτίωση τόσο της πλατφόρμας αλλά της λειτουργίας της εταιρείας μας αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες για την διάκρισή μας. Μεγάλη επιτυχία αποτέλεσαν και οι εγκαταστάσεις trial σε μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους εν μέσω της πανδημίας που έπληξε το σύνολο του ξενοδοχειακού κλάδου, ενώ οι υφιστάμενοι πελάτες μας αξιοποίησαν πλήρως την πλατφόρμα για την λήψη σημαντικών και τεκμηριωμένων αποφάσεων» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η ομάδα της Hotellisense που έλαβε το 1ο βραβείο και τα 10.000 ευρώ.
   
 • «Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα μας ωρίμασε ως startup, βελτιώσαμε κάποιους τομείς του business model μας και κάναμε γνωριμίες με διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου που είχαν ως αποτέλεσμα την προσθήκη κάποιων υπηρεσιών που δεν είχαμε σκεφτεί μέχρι τότε. Πλέον για τα επόμενα βήματα μας στρεφόμαστε στην ανάπτυξη και στις πωλήσεις μας» τονίζουν οι εκπρόσωποι της Reveffect, νικήτριας του 2ου βραβείου.
 • «Μέσα στην κρίσιμη περίοδο του Covid-19 ο CapsuleT υπήρξε ένας σημαντικός πυλώνας υποστήριξης του εγχειρήματος μας και του νέου προϊόντος που δημιουργήθηκε μέσα στην κρίσιμη αυτή περίοδο. Λειτούργησε ακόμη ως φορέας παροχής έγκυρης και άμεσης πληροφορίας σχετικά με τις εξελίξεις στον τουριστικό τομέα στον οποίο κινούμαστε ως ομάδα» αναφέρουν, τέλος, οι συνιδρύτριες της Narratologies που έλαβε το 3ο βραβείο του προηγούμενου κύκλου.

Όροι/Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους/προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, δείτε εδώ.

Υποβολή αιτήσεων

Η περίοδος κατάθεσης αιτήσεων λήγει το βράδυ της Πέμπτης 13 Αυγούστου 2020 και οι αιτήσεις χρειάζεται υποχρεωτικά να κατατεθούν ηλεκτρονικά στην αγγλική γλώσσα εδώ.