Νέοι μέτοχοι στη Lamda Development

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδυτικά κεφάλαια της Brevan Howard καθώς και ο συνιδρυτής της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων, Τρύφων Νάτσης και η σύζυγός του, Δέσποινα Νάτση είναι οι επενδυτές που απέκτησαν τις μετοχές της Lamda Development, οι οποίες πουλήθηκαν τις περασμένες ημέρες από την εταιρεία Consolidated Lamda Holdings (CLH), στο πλαίσιο της εξόδου της Μαριάννα Λάτση από την εισηγμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων και από το έργο στο Ελληνικό.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Lamda Development Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων, «σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το Νόμο 3556/2007 και τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ, έκαστος όπως ισχύει, ότι σύμφωνα με την από 27 Ιουλίου 2020 TR1 γνωστοποίηση, που υπέβαλε η εταιρεία Brevan Howard Capital Management Limited (BHCML), η οποία έχει έδρα στο Jersey, είναι αδειοδοτημένη και ρυθμίζεται από την Jersey Financial Services Commission, οι ακόλουθα αναφερόμενοι, Brevan Howard TN Macro Master Fund Limited (BTN), Brevan Howard Master Fund Limited (BHM) και Brevan Howard Multi-Strategy Master Fund Limited (BMS) και κος Τρύφων και κα Δέσποινα Νάτση κατείχαν την 24 Ιουλίου 2020 συνολικά 11,233,029 κοινές μετοχές με δικαιώματα ψήφου στην Εταιρεία, ήτοι, 6,36% του συνόλου μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. «Στην ως άνω γνωστοποίηση διευκρινίζεται ότι η BHCML διαχειρίζεται τα κεφάλαια BHM, BTN και BMS, τα οποία συνολικά την 24 Ιουλίου 2020 είχαν στην κυριότητά τους 2,8291% των δικαιωμάτων ψήφου, ενώ ο κος Τρύφων Νάτσης και κα Δέσποινα Νάτση είχαν στην κυριότητά τους κατά την ως άνω ημερομηνία 3,5267% των δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία.

Οι κος Τρύφων Νάτσης και κα Δέσποινα Νάτση συνδέονται με την BHCML, ώστε αθροιζόμενα ο έλεγχος και ιδιοκτησία από την BHCML και τον κο Τρύφωνα Νάτση και την κα Δέσποινα Νάτση ξεπέρασε το όριο, που πρέπει να γνωστοποιηθεί. Τα BHM, BTN και BMS κεφάλαια έχουν έδρα στα Cayman Islands με δικά τους διοικητικά συμβούλια. Το κάθε ένα από αυτά έχει ως δικαιούχους άλλα τροφοδοτικά κεφάλαια, ένα στα Cayman Islands και ένα στο Delaware. Αυτά τα τροφοδοτικά κεφάλαια, που έχουν κοινά διοικητικά συμβούλια με τα κεφάλαια BHM, BTN και BMS, έχουν ως δικαιούχους τους επενδυτές των τροφοδοτικών κεφαλαίων. Τα κεφάλαια BHM, BTN και BMS έχουν διορίσει ως διαχειριστή τους την BHCML. Τα φυσικά πρόσωπα κος Τρύφων Νάτσης και κα Δέσποινα Νάτση έχουν στην κυριότητά τους μέσω του κοινού λογαριασμού μετοχές της εταιρείας. Ο κος Τρύφων Νάτσης είναι συνιδρυτής της Brevan Howard και ασκεί διακριτική ευχέρεια όσον αφορά στις επενδύσεις των κεφαλαίων BHM, BTN και BMS», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή