Δυνατότητα αναστολής συμβάσεων τον Αύγουστο σε επιχειρήσεις εστίασης, πολιτισμού, αθλητισμού

Δυνατότητα αναστολής συμβάσεων τον Αύγουστο σε επιχειρήσεις εστίασης, πολιτισμού, αθλητισμού

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους από 1.8.2020 μέχρι και 31.8.2020, δίνει εκ νέου το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Η απόφαση, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, εντάσσεται στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των μέτρων προστασίας από την πανδημία που έλαβε η Πολιτική Προστασία.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σειρά μέτρων -ανάμεσά τους η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους– μετά την αύξηση που παρατηρείται στον αριθμό των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται χαλάρωση ως προς την τήρηση των μέτρων και φαινόμενα συγχρωτισμού και συνωστισμού, τα οποία αποτυπώνονται στην αυξητική τάση των κρουσμάτων. «Για αυτό κρίνεται επιβεβλημένο να ληφθούν κάποια επιπλέον μέτρα» συμπλήρωσε.

78 νέα κρούσματα

Σήμερα Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 78 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν τρεις ακόμη θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 206, ενώ εννέα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Δέκα από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε πύλες εισόδου, επτά είναι εισαγόμενα» κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ενώ 24 κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική και 18 στη Θεσσαλονίκη.

Μέτρα και κατά του συνωστισμού στα ΜΜΜ

Νωρίτερα, νέα μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανακοίνωσε πως υιοθετεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Από χθες το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού, ενώ προγραμματίζεται οι φορείς να εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Παράλληλα, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει κοινωνική επαφή, στο πλαίσιο των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της πανδημίας COVID-19.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή