Απώλειες 3,33% κατέγραψε το Χ.Α. εντός του Ιουλίου

Απώλειες 3,33% κατέγραψε το Χ.Α. εντός του Ιουλίου

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό συνεχή πίεση βρίσκεται πλέον το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς αν και στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα επιχείρησε να αντιδράσει ανοδικά, τελικά οι πωλητές πήραν και πάλι τα ηνία κρατώντας τον Γενικό Δείκτη κάτω από τις 620 μονάδες. Προς το τέλος της συνεδρίασης και όταν ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κάτω από τις 300 μονάδες, ενεργοποιήθηκαν κάποιοι αγοραστές, ωστόσο η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή ώστε να φέρει το θετικό πρόσημο στο Χ.Α. Παρά την έλευση του συνήθως «χλιαρού» ειδησεογραφικά αλλά και συναλλακτικά Αυγούστου, η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται πλούσια σε υλικό για το Χ.Α.: την Τρίτη η Τράπεζα Πειραιώς ανοίγει την αυλαία των οικονομικών αποτελεσμάτων, ακολουθούν την ερχόμενη ημέρα το πρωί Coca-Cola και Frigoglass και οι προγραμματισμένες ανακοινώσεις κλείνουν την Πέμπτη με Εθνική Τράπεζα και ΟΤΕ.

Την Παρασκευή, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,20% στις 617,61 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 48,12 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,32% στις 1.485,96 μονάδες, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,62% στις 819,85 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης, αν και περιόρισε τις απώλειες άνω του 2,5% που σημείωνε στα χαμηλά ημέρας και στις 298,42 μονάδες, έκλεισε με πτώση 1,11% στις 302,86 μονάδες.

Η εβδομάδα έκλεισε με απώλειες 2,63% για τον Γενικό Δείκτη και 8,74% για τον τραπεζικό, ενώ ο Ιούλιος έκλεισε στο -3,33% για τον Γενικό Δείκτη και στο -16,82% για τον τραπεζικό.

Παρά την αποκλιμάκωση που παρατηρήθηκε στο θέμα των τουρκικών ερευνών και την αναστολή της αποστολής πλοίου σεισμογραφικών ερευνών ΝΑ του Καστελλόριζου, η αγορά δεν έδειξε να ενθουσιάζεται, συνεχίζοντας την καθοδική της πορεία με χαμηλούς συναλλακτικούς όγκους, όπως σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Η αύξηση που παρατηρείται στα κρούσματα κορωνοϊού τα τελευταία 24ωρα δημιούργησαν εκ νέου σκεπτικισμό στους εμπλεκόμενους της λεωφόρου Αθηνών, που δείχνουν ιδιαιτέρως διστακτικοί να αυξήσουν το ρίσκο τους στην εγχώρια αγορά. Επιπλέον, οι πρώτες επίσημες αναφορές για την υποχώρηση του ΑΕΠ στο β΄ τρίμηνο του 2020 σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το ύψος της εγχώριας ύφεσης β΄ τριμήνου. Το ειδησεογραφικό περιβάλλον κάθε άλλο παρά βοηθάει στην παρούσα φάση να σταθεροποιηθεί το Χρηματιστήριο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή