Δεύτερη ημέρα ισχυρής ανόδου στο Χρηματιστήριο, με κέρδη 1,47%

Δεύτερη ημέρα ισχυρής ανόδου στο Χρηματιστήριο, με κέρδη 1,47%

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η ανοδική εκτόνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει σημαντικά κέρδη χωρίς τη βοήθεια του τραπεζικού κλάδου αλλά με τη μεγάλη στήριξη από δεικτοβαρή blue chips. Αν και ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε υψηλά ενδοσυνεδριακά κέρδη της τάξης του 2,8% οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 640 μονάδες, μετά τις 16.00 έκαναν την εμφάνισή τους οι πωλητές, οι οποίοι κατοχύρωσαν τα γρήγορα κέρδη του διημέρου, που εκείνη τη στιγμή άγγιζαν το 10%, και έτσι περιόρισαν την άνοδο στο Χ.Α. ενώ έστειλαν τον κλαδικό δείκτη, τελικά, στο «κόκκινο».

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο της τάξης του 1,47% στις 637,75 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 37,44 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 1,24% στις 1.529,62 μονάδες, ενώ στο +1,73% και στις 855,41 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Στα blue chips ανοδικά ξεχώρισαν η Coca-Cola στο +5,67%, ενώ κέρδη άνω του 3% σημείωσαν οι Aegean, Σαράντης και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,10% στις 319,92 μονάδες, με την Alpha Bank να κλείνει στο -1,38%, την Eurobank στο +0,75%, την Εθνική Τράπεζα στο -0,04% και την Τράπεζα Πειραιώς στο +0,40%.

Πάντως, σύμφωνα με την «Κύκλος Χρηματιστηριακή», η ανοδική κίνηση του τραπεζικού δείκτη μπορεί να επανέλθει, με τα επίπεδα των 334-336 μονάδων να αποτελούν ισχυρό οχυρό αντίστασης απαιτώντας αισθητά βελτιωμένες συναλλαγές, εξέλιξη που μπορεί να επαναφέρει µία ακόμη προσπάθεια αναρρίχησης προς τις 650 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη.

Με άνοδο έκλεισαν χθες και οι ευρωπαϊκές αγορές, σημειώνοντας μάλιστα τα μεγαλύτερα κέρδη της τελευταίας εβδομάδας. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,49%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύθηκε κατά 1,14% χθες εξαιτίας της ανόδου στις μετοχές των επιχειρήσεων εξόρυξης, αλλά και των Ryanair και British Airways, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,47%.

Οι αμερικανικές αγορές κινούνταν επίσης ανοδικά χθες μέχρι αργά το βράδυ, λόγω της κορύφωσης στις διαπραγματεύσεις των Αμερικανών αξιωματούχων σχετικά με τη διοχέτευση νέου πακέτου στήριξης της οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή