Υποχώρηση κερδών και κύκλου εργασιών το 2001 η Sato

Υποχώρηση κερδών και κύκλου εργασιών το 2001 η Sato

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση κερδών και κύκλου εργασιών αναμένεται να παρουσιάσει η Sato στον ισολογισμό της χρήσης του 2001, η μετοχική σύνθεση της οποίας διαφοροποιείται μετά τη συγχώνευση δι’ απορροφήσεως της εταιρείας St Holdings από τη ΒΕΡΣΑ.

Η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί και θα φέρει την επωνυμία Ανώνυμος Εμπορική Βιομηχανική Τεχνική Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων – St Holdings Α.Ε., θα ελέγχει το 49,9% της εισηγμένης εταιρείας Sato και θα αποτελεί το βασικό της μέτοχο.

Οι συγχωνευθείσες μονάδες αποτελούν προσωπικές εταιρείες του ιδρυτή και προέδρου της Sato κ. Σωτήριου Θεοδωρίδη, η άμεση συμμετοχή του οποίου στη Sato διαμορφώνεται σε 3,451%, κατέχοντας 786.902 κοινές μετά ψήφου μετοχές της εισηγμένης εμπορικής εταιρείας. Σημειώνεται ότι η νέα St Holdings Α.Ε. «κληρονομεί» από την εταιρεία «Βέρσα» (παλαιά επωνυμία) ακίνητη περιουσία, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής της σε κατασκευαστικά έργα.

Εν τω μεταξύ, η Sato φέτος θα συνεχίσει τις προσπάθειες επικέντρωσης των δραστηριοτήτων της σε τομείς που συνδέονται με την εμπορία επίπλων, αλλά και την περαιτέρω διείσδυσή της στον τομέα των επίπλων ξενοδοχειακών μονάδων, αξιοποιώντας την εταιρεία Sato – Ramler, στην οποία συμμετέχει ισόποσα με την αυστραλιανή επιχείρηση Ramler.

Αν και τα οικονομικά μεγέθη της παρελθούσας χρήσης δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, αναμένεται ο κύκλος εργασιών της να διαμορφωθεί σε 14 δισ. δρχ., ενώ μειωμένα θα είναι και τα αποτελέσματα. Θ. Λιακ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT